Hornbach verplaatst aanhangwagen bij beruchte kruising in Alblasserdam

ALBLASSERDAM – Bouwmarkt Hornbach heeft de aanhangwagen bij de Kelvinring in Alblasserdam verplaatst. Vorige week werd door de bouwmarkt een aanhangwagen met een aanwijzing voor vrachtwagens geplaatst bij de kruising Kelvinring / Edisonweg in Alblasserdam. Door deze geparkeerde aanhangwagen was er voor het verkeer op de beide wegen en op het fietspad verminderd zicht op de weg en de kruising. Op de plaatsing kwam vanuit diverse hoeken kritiek. De situatie werd afgelopen donderdag al door Ondernemersvereniging De Noord aangekaart bij de gemeente.

Stom neergezet
Ook diverse gemeenteraadsleden lieten zich negatief uit over de aanhangwagen. “Heel stom neergezet! Daar moest de eigenaar toch over nadenken voor dat je zo iets neer zet! Schaam u Hornbach,” schreef CDA-raadslid Arie van ’t Zelfde op Twitter. Zijn collega Wim van Krimpen van de PvdA meende zelfs dat het verboden was om op die locatie een dergelijke aanhanger neer te zetten.

Aantasting verkeersveiligheid
De fietsersbond Drechtsteden sprak van een ‘aantasting van de verkeersveiligheid’ waarop ‘spoedeisende bestuursdwang’ op toegepast zou kunnen worden.

Belemmert het zicht
Wethouder Peter Verheij beloofde zaterdag 16 maart de situatie te gaan bekijken en op te lossen. “Dit is sowieso niet oké vanuit de verkeersveiligheid. Het belemmert het zicht,” vond Verheij.

Verplaatst
Vanuit de gemeente Alblasserdam werd vervolgens contact opgenomen met bouwmarkt Hornbach. De gemeente meldt via Twitter dat de aanhanger na overleg is verplaatst. De aanhanger staat nu een aantal meter verderop in het gras, waardoor er weer meer overzicht is op de inmiddels beruchte kruising. Op de kruising vonden in de afgelopen jaren tientallen ongevallen met fietsers en scooterrijders plaats.

De oude situatie van afgelopen week.

 

De huidige situatie.

 

7 reacties

 1. Is dit een plaats waar je überhaubt je aanhangwagen, auto, caravan, vrachtwagen oid mag stallen? Naast de verkeersveiligheid. Dit is toch gewoon verboden? Ik zeg: proces verbaal.

 2. Het is blijkbaar door de gemeente geaccepteerd dat daar reclame wordt gemaakt, ik zeg : kom op ondernemers je mag daar je aanhanger neer zetten om reclame te maken, je ziet omdat t de hornbach is krijgen ze toch geen boete, een ander krijgt gewoon een boete!! Ik weet dat er nl. ondernemers zijn die in het verleden gewoon een bekeuring kregen op het zelfde kruispunt met dezelfde soort aanhangwagen !

 3. Er staat ook een aanhanger bij de Hertzweg in het gras, Neemt compleet het zicht weg bij het opdraaien van de weg.

  Wat doen die aanhangers hier eigenlijk? Mag je tegenwoordig zo reclame reclame maken/ chauffeurs begeleiden.
  Mag je tegenwoordig je aanhanger op het gras parkeren? Is dit geen mileudelict?

  Hebben het al aangegeven bij de gemeente, maar die doen er blijkbaar niks mee.
  (staat al op afgehandeld)

  Wellicht moeten de bedrijven allemaal maar aanhangers ernaast zetten met reclame, als er dan 10 aanhangers naast elkaar in het gras staan komt de gemeente wellicht wel in actie.

  Weg met die aanhangers! Dat je lompe/slecht geïnformeerde chauffeurs hebt is niet ons probleem. Dat er niet meer veilig de weg opgedraaid kan worden wel!

 4. Hiermede is het camper parkeer probleem in 1 klap opgelost.
  Hulde aan de tolerante gemeente.!!!!
  Welterusten

 5. Die aanhanger staat toch daar ook evenveel in de weg als aan de andere kant ? Is het niet gewoon beter dan om een combibord te maken met daarop KwikFit en Hornbach in een, dat staat veel beter en netter ook. Of verplaats anders de aanhanger naar de berm aan de overkant van de weg, (naast het sportveld) dan is hij iets minder zichtbaar, maar wel veel verkeersveiliger. Zoals het nu is is het ook niks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *