ALBLASSERDAM – Bouwmarkt Hornbach heeft de aanhangwagen bij de Kelvinring in Alblasserdam verplaatst. Vorige week werd door de bouwmarkt een aanhangwagen met een aanwijzing voor vrachtwagens geplaatst bij de kruising Kelvinring / Edisonweg in Alblasserdam. Door deze geparkeerde aanhangwagen was er voor het verkeer op de beide wegen en op het fietspad verminderd zicht op de weg en de kruising. Op de plaatsing kwam vanuit diverse hoeken kritiek. De situatie werd afgelopen donderdag al door Ondernemersvereniging De Noord aangekaart bij de gemeente.

Stom neergezet
Ook diverse gemeenteraadsleden lieten zich negatief uit over de aanhangwagen. “Heel stom neergezet! Daar moest de eigenaar toch over nadenken voor dat je zo iets neer zet! Schaam u Hornbach,” schreef CDA-raadslid Arie van ’t Zelfde op Twitter. Zijn collega Wim van Krimpen van de PvdA meende zelfs dat het verboden was om op die locatie een dergelijke aanhanger neer te zetten.

Aantasting verkeersveiligheid
De fietsersbond Drechtsteden sprak van een ‘aantasting van de verkeersveiligheid’ waarop ‘spoedeisende bestuursdwang’ op toegepast zou kunnen worden.

Belemmert het zicht
Wethouder Peter Verheij beloofde zaterdag 16 maart de situatie te gaan bekijken en op te lossen. “Dit is sowieso niet oké vanuit de verkeersveiligheid. Het belemmert het zicht,” vond Verheij.

Verplaatst
Vanuit de gemeente Alblasserdam werd vervolgens contact opgenomen met bouwmarkt Hornbach. De gemeente meldt via Twitter dat de aanhanger na overleg is verplaatst. De aanhanger staat nu een aantal meter verderop in het gras, waardoor er weer meer overzicht is op de inmiddels beruchte kruising. Op de kruising vonden in de afgelopen jaren tientallen ongevallen met fietsers en scooterrijders plaats.

De oude situatie van afgelopen week.

 

De huidige situatie.