ALBLASSERDAM – Catrien Muller – Kuzee uit Alblasserdam wordt zondag 17 maart 2019 honderd jaar oud. Omdat het niet vaak voorkomt dat iemand honderd jaar oud wordt, ging burgemeester Jaap Paans vrijdag 15 maart alvast op felicitatiebezoek bij mevrouw Muller, die in zorgcentrum De Waard aan de Alblashof woont.

Mevrouw werd geboren in Vlissingen. Later woonde zij in Tuindorp. Na jaren in Rhoon te hebben gewoond, verhuisde zij in 2016 naar Alblasserdam.

De Alblasserdamse trouwde 83 jaar geleden met haar man die inmiddels is overleden. “Ik was nog maar zeventien jaar oud. Maar ja, pech gehad hoor,” lacht de (bijna) eeuweling. Het echtpaar kreeg twee kinderen; een zoon en een dochter. Mevrouw heeft twee kleinkinderen en ook al een aantal achterkleinkinderen.

En het recept om zo oud te worden? “Ik at elke vrijdag een visje. Ook ging ik in Vlissingen veel naar het strand. Ik ben maar weinig ziek geweest. Wat ik wel jammer vind, is dat ik niet meer naar het strand en naar Vlissingen kan, want ik kan niet meer in de auto stappen.”

De honderdste verjaardag wordt binnenkort met de familie gevierd.