Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for maart 14th, 2019

ALBLASSERDAM – Negen teams met vrijwilligers uit Alblasserdam hebben donderdagavond 14 maart 2019 meegedaan aan een pubquiz in cultureel centrum Landvast. Het team ‘Huiswerkbegeleiders’ werd eerste. Het Oranjecomité werd tweede en de vrijwilligers van de De Groene Long werden derde. De quiz werd gehouden in het kader van het ‘vrijwilligersevent’ dat deze week wordt gehouden in Alblasserdam. De organisatie was in handen van de Stichting Welzijn in Alblasserdam. Eerder deze week waren er al activiteiten als een chocolade paashaas maken, porselein stippen en een bezoek aan een film. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Bij de flats aan de Pieter de Hoochplaats in Alblasserdam zijn deze week zeker vijf garageboxen opengebroken. Daarbij zijn onder andere twee elektrische fietsen gestolen. Woningcorporatie Woonkracht10 heeft de opengebroken boxen inmiddels voorzien van tijdelijke sloten. Mensen die iets hebben gezien of gehoord dat met de inbraken te maken kan hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Tienduizend huishoudens in Alblasserdam, Kinderdijk en Oud-Alblas hebben donderdagmiddag 14 maart 2019 enige tijd zonder stroom gezeten. De stroom viel rond 15.00 uur uit en was na een vier minuten alweer verholpen. Een woordvoerder van Stedin laat weten dat er een probleem was met de transformator in het hoofdverdeelstation bij Alblasserdam. Stedin kon snel overschakelen naar een tweede transformator, waardoor het probleem voor de klanten verholpen was. Een monteur gaat bekijken wat er mis is met de eerste transformator.

NIEUW-LEKKERLAND – De vrouw die maandag 11 maart 2019 onwel raakte en van een trap viel in een woning aan de Burgemeester Nieborgstraat in Nieuw-Lekkerland, is alsnog overleden. Maandag werden rond 15.00 uur de hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter, opgeroepen voor een reanimatie in Nieuw-Lekkerland. De vrouw werd in de woning gereanimeerd en daarna in kritieke toestand en onder politiebegeleiding naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht. Daar is zij alsnog overleden.

KINDERDIJK – Gedeputeerde Han Weber van de provincie Zuid-Holland heeft woensdag 13 maart 2019 bij Werelderfgoed Kinderdijk het laatste deel van een voetgangersbrug naar de nieuwe entreezone op zijn plek gehesen. Op 1 april gaat de entree open voor bezoekers. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft woensdag 13 maart 2019 een 31-jarige man zonder vaste woon –of verblijfplaats aangehouden op de Vondellaan in Alblasserdam. De dertiger reed met een ongeldig verklaard rijbewijs in een bedrijfsauto. Verder bleek dat de man nog een boete van 509 euro open had staan. De boete werd direct betaald. Voor het rijden zonder rijbewijs mag de man zich op een later moment voor de politierechter verantwoorden.