NIEUW-LEKKERLAND – Minstens drie bedrijfsbussen in Nieuw-Lekkerland zijn in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 maart 2019 leeggehaald. Twee bussen van een aannemingsbedrijf werden zonder braakschade opengemaakt. Vervolgens werd bijna al het elektrische gereedschap meegenomen. De ene bus stond in de Hoogaarslaan geparkeerd en de andere in de Bovenkruier. De derde werkbus die leeg werd gehaald en waar vijftien gereedschapskoffers werden meegenomen, stond geparkeerd in de Galjoenstraat. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

In de afgelopen weken werden in de regio nog veel meer werkbussen leeggeroofd. Onder meer bij het Lammetjeswiel, De Spil, de Fop Smitstraat en de Noordenstraat in Alblasserdam werden werkbussen opengemaakt en leeggehaald. Afgelopen weekeinde werd er in de Johan de Wittstraat ook nog een bouwkeet opengebroken. Vanuit de keet werden schuurmachines, accutollen en stofzuigers gestolen.

Mensen die meer weten over de inbraken en diefstallen, worden verzocht contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844. Bij een verdachte situatie of verdenking van inbraak mag altijd direct 112 worden gebeld.