Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for maart 12th, 2019

OUD-ALBLAS – In Oud-Alblas zijn dinsdag 12 maart 2019 weer dode zwanen aangetroffen. In het totaal gaat het om tien zwanen. In ieder geval zes daarvan zijn een niet natuurlijke dood gestorven. Bij een aantal zwanen was de borst uitgesneden, bij sommige dieren was de nek gebroken en één beest had een schotwond. De tien zwanen werden dinsdag gevonden langs de Heiweg, de Zijdeweg en de Geerweg in Oud-Alblas. Ze zijn opgehaald door de dierenambulance van Vianen en omstreken. Wie de dieren heeft gedood en met welk doel dat is gedaan, is voor de dierenambulance nog een raadsel. Eind februari werden bij Oud-Alblas en Lexmond ook al dode zwanen aangetroffen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Speelgoedwinkel Intertoys aan het Cortgene in Alblasserdam blijft, zoals het er nu naar uitziet open. Afgelopen week werd bekend dat Intertoys een doorstart maakt na het faillissement dat onlangs werd uitgesproken. De Portugese speelgoedspecialist Green Swan neemt een groot deel van de speelgoedketen over. Naar schatting 220 winkels blijven behouden, waaronder de honderd franchisewinkels. Van 91 winkels is duidelijk dat ze uiterlijk per half mei de deuren sluiten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De hackers van rapper Lil’ Kleine hebben een cel- en taakstraf gekregen. De rechtbank in Dordrecht heeft hen maandag veroordeeld. De twee mannen uit Boskoop en Alblasserdam zijn onder meer veroordeeld voor het illegaal overnemen van een reeks Instagramaccounts. De celstraf is voor beide mannen gelijk aan de tijd die ze in voorarrest hebben doorgebracht, dus ze hoeven niet terug de gevangenis in. Ze hebben daarnaast beiden 160 uur taakstraf gekregen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Twintig vrijwilligers van de Stichting Groene Long hebben afgelopen week de griend bij Park Huis te Kinderdijk en het Lammetjeswiel opgeknapt. Er werden onder andere weer wilgen geknot. Met het weer hadden de vrijwilligers geluk: het bleef de hele ochtend droog. De ochtend werd afgesloten met een lunch met ‘Groene Long-soep’. Daarnaast werd er getrakteerd op worstjes, die boven een vuurtje geroosterd werden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.