ALBLASSERDAM – Bij een houtbewerkingsbedrijf aan de Kelvinring in Alblasserdam is maandag 11 maart 2019 brand ontstaan in de afzuiginstallatie. De brand ontstond even voor 15.00 uur. Medewerkers zagen vuur en rook bij de installatie. De brandweer kwam met spoed ter plaatse. Met het weghalen en blussen van het zaagsel, was de brand al grotendeels onder controle. Er werd opgeschaald naar ‘middelbrand’ in verband met de waterwinning. Ook de hoogwerker van Papendrecht kwam ter plaatse.

De brandweerlieden hebben diverse pijpen van de afzuiginstallatie gedemonteerd en naar buiten gehaald. De brand zelf is beperkt gebleven tot de ‘motzakken’ van de afzuiginstallatie. Het pand is door de brandweer geventileerd. De stichting Salvage is ingeschakeld voor de verdere afhandeling van de schade.

Tijdens de brand was een deel van het industrieterrein door de politie afgezet, zodat de hulpverleners de ruimte hadden om hun werk te doen.