ALBLASSERDAM – De politie heeft zondagochtend 10 maart 2019 twee kinderen uit een leegstaand pand langs de Parallelweg gehaald. Agenten kregen vanuit de buurt een melding van een mogelijke inbraak in het gebouw naast gezondheidscentrum Dok11 in Alblasserdam. Vanuit het slooppand kwam geluid van brekend glas. Ter plaatse trof de politie twee kinderen uit Alblasserdam van elf en twaalf jaar oud aan. De kinderen hadden volgens de politie fikkie gestookt en ruiten kapot gegooid. De twee werden bestraffend toegesproken en door de politie naar hun ouders gebracht. Daar werd een goed gesprek gevoerd. De tieners beloofden het nooit meer te doen.

Zorg en appartementen
Het leegstaande bouwwerk naast Dok11 gaat over niet al te lange tijd tegen de vlakte. Op de dan vrijgekomen grond, wordt een nieuw gebouw gezet dat onderdak biedt aan organisaties die deel uitmaken van het sociaal dorpsnetwerk zoals onder meer het Centrum voor Jeugd en Gezin, het Wmo-loket en psychiatrische basiszorg (geestelijke gezondheidszorg). Ook komen er appartementen in het pand.

Oplevering in 2021
Na het vaststellen van het voorlopig ontwerp wordt via een aanbesteding een ontwikkelaar/belegger gezocht die de verdere ontwikkeling van het plan op zich zal nemen. Gelijktijdig start de gemeente de voorbereidingen voor een wijziging van het bestemmingsplan. Naar verwachting van de gemeente Alblasserdam start de bouw in het eerste kwartaal van 2020 en wordt het nieuwe verzamelgebouw in 2021 opgeleverd.

Dok12
Het nieuwbouwproject heeft voorlopig de naam Dok12 gekregen; een verwijzing naar het naastgelegen Dok11 gevestigd aan de Parallelweg. De definitieve naam van Dok12 wordt waarschijnlijk anders, omdat Parallelweg 12 een hoekhuis is en dit nummer dus al bezet is.