ALBLASSERDAM – R-net lijn 491 van busmaatschappij Qbuzz stopt voortaan ook bij de halte Alblasserdam Hoogendijk. “Het bedrijventerrein wordt beter bereikbaar én de overstap van R-net 491 op snelBuzz 316 naar Alblasserdam wordt beter,” aldus Qbuzz in een persbericht. Op 9 december 2018 heeft Qbuzz het bus- en trein vervoer in de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem overgenomen van Arriva met een grotendeels nieuw lijnennet met frequente lijnen via gestrekte routes. Het bleek dat het nieuwe lijnennet in de praktijk op enkele plekken niet goed functioneerde. Dit leidde tot een aantal problemen en daarmee ook tot klachten van reizigers en chauffeurs.

Qbuzz heeft samen met Provincie Zuid-Holland maatregelen getroffen om de dienstuitvoering te verbeteren. Met feedback van reizigers en chauffeurs wijzigt de dienstregeling en een aantal per 31 maart 2019.