Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for maart 8th, 2019

ALBLASSERDAM  – Manal Seitouf, een 34-jarige Syrische vrouw die sinds enkele jaren in Alblasserdam woont, is dit jaar gestart met een ‘kookproject’. Onder de naam ‘Kok Manal’ bereidt zij vanuit de Havenkerk aan de Ieplaan om de twee weken een maaltijd voor mensen in Alblasserdam. Inmiddels heeft zij al veertig klanten. Vrijdag 8 maart 2019 was het de vijfde keer dat zij voor Alblasserdammers aan de slag ging. Op het menu stond ditmaal salade, rijst, een gevulde saus met kip, paprika, mais, uien en champignons en een Syrisch toetje met sinaasappelsmaak en kokos. Kosten: 1,50 euro voor de salade, 4 euro voor het hoofdgerecht en 1,50 euro voor het toetje. Het geld dat na de onkosten nog overblijft, is bestemd voor arme Alblasserdammers. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De tankautospuit van brandweer van Alblasserdam en de hoogwerker van brandweer Papendrecht zijn vrijdagmiddag 8 maart 2019 met spoed uitgerukt voor een melding van een schoorsteenbrand langs het Kamgras in Alblasserdam. Even na het middaguur zag een buurvrouw dat er opvallend veel rook uit de schoorsteen van de woning ‘plofte’. Er leek brand in de pijp te zijn ontstaan. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – Een beschonken man is in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 maart 2019 met zijn auto te water geraakt langs de N214 (provincialeweg) tussen Oud-Alblas en Bleksensgraaf. Dit gebeurde rond 01.15 uur. De 38-jarige man uit Molenaarsgraaf raakte eerst aan de rechterkant van de weg. Hij stuurde vervolgens terug en kwam aan de andere kant van de weg in een sloot tot stilstand. De auto kwam op zijn zijkant terecht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – R-net lijn 491 van busmaatschappij Qbuzz stopt voortaan ook bij de halte Alblasserdam Hoogendijk. “Het bedrijventerrein wordt beter bereikbaar én de overstap van R-net 491 op snelBuzz 316 naar Alblasserdam wordt beter,” aldus Qbuzz in een persbericht. Op 9 december 2018 heeft Qbuzz het bus- en trein vervoer in de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem overgenomen van Arriva met een grotendeels nieuw lijnennet met frequente lijnen via gestrekte routes. Het bleek dat het nieuwe lijnennet in de praktijk op enkele plekken niet goed functioneerde. Dit leidde tot een aantal problemen en daarmee ook tot klachten van reizigers en chauffeurs. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.