ALBLASSERDAM – Kinderen uit groep 7 van basisschool Het Palet in Alblasserdam hebben woensdag 6 maart 2019, samen met burgemeester Jaap Paans, wethouder Peter Verheij, gemeentesecretaris Simone van Heeren en de medewerkers van de gemeentelijke buitendienst zo’n vijftien bomen geplant in de wijk Waterhoven in Alblasserdam. Zij deden dit in het kader van de Nationale Boomfeestdag en onder het motto ‘Ieder kind één boom’. De wijk Waterhoven is een nieuwbouwwijk langs de Oude Torenweg. Het nieuwe groen past in het beplantingsplan voor de nieuwe wijk.

Behalve het planten van bomen, deden de kinderen mee aan een speurtocht. Verder was er een hapje en een drankje en een toespraak van wethouder Verheij over het belang van bomen.

Staatsbosbeheer riep in 1957 de Boomplantdag in het leven voor een beter klimaat en om de grootschalige ontbossing in de wereld tegen te gaan. Vanaf 1980 ging het Landelijk Comité Boomplantdag door als Stichting Nationale Boomfeestdag. 62 jaar later planten ruim 115.000 kinderen jaarlijks enthousiast bomen.

Wethouder Verheij: “Het planten van een boom is een belevenis die kinderen bewust maakt van het belang van bomen. Door zelf een boom te planten, leren zij over de functie en de waarde van bomen. Zo leveren zij een bijdrage aan het klimaat en aan hun eigen toekomst.”