Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for februari, 2019

ALBLASSERDAM – De SGP-fractie gaat inwoners van Alblasserdam raadplegen over het busvervoer. Sinds 9 december 2018 verzorgt Qbuzz het busvervoer in de regio Drechtsteden, Molenwaard en Gorinchem. Veel reizigers zijn geconfronteerd met problemen. In januari 2019 kreeg Qbuzz van de provincie Zuid-Holland een boete opgelegd van 300.000 euro als gevolg van falende dienstverlening. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De Noordtunnel bij Alblasserdam, richting Gorinchem, is donderdagmiddag 28 februari 2019 enige tijd afgesloten geweest na een hoogtemelding. Of er sprake is van een storing of dat de hoogtemelder is geactiveerd door een te hoge vrachtwagen wordt uitgezocht. Door de afsluiting is een file ontstaan. Omrijden kan via de Brug over de Noord.

ALBLASSERDAM – De politie heeft in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 februari 2019 een 34-jarige bromfietser aangehouden in Alblasserdam. Dat meldt Politie Drechtsteden Buiten. De man uit Sliedrecht werd op de Edisonweg in Alblasserdam gecontroleerd door de politie. De bromfietser bleek 460 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (ug/l)te blazen. Dat terwijl de grens 220 ug/l de grens is. De dertiger heeft naast een rijverbod een boete van 225 euro gekregen. Verder is de man aangemeld voor een Educatieve Maatregel Alcohol & Verkeer‎-cursus. De kosten hiervoor moet de drankrijder zelf betalen.

ALBLASSERDAM – Achter het appartementencomplex in de Zwaluwstraat in Alblasserdam is gereedschap gevonden. Het gaat onder meer om een accuboor, schroevendraaiers, een mes en een waterpomptang. De politie denkt dat de spullen van diefstal afkomstig zijn en is daarom op zoek naar de eigenaar. Herkent u deze gereedschappen of bent u de eigenaar? Neem dan contact op met het basisteam Drechtsteden Buiten van de politie via het nummer 0900-8844. Deze gereedschappen staan geregistreerd onder het nummer: 2019060640.

ALBLASSERDAM – Het onderzoek naar de inhoud van de tank die op zaterdag 9 februari 2019 voor ernstige stankoverlast zorgde is nog niet klaar. Tijdens het stankincident heeft de Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILenT) monsters van de lading genomen. Deze worden door een gespecialiseerd bureau in opdracht van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid geanalyseerd. Deze analyse is van belang om vast te kunnen stellen wat er in de tank zat. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Advertorial
NIEUW-LEKKERLAND – Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Vind jij het leuk om te werken in de Molenlanden en Drechtsteden? Ben jij een ’technieker’ en zie jij een probleem als een uitdaging? Wij als Hol Installatietechniek zijn op zoek naar jou! Het gaat om servicemonteurs en onderhoudsmonteurs. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Zaterdag 2 maart 2019 wordt in de Dorpskerk van Nieuw-Lekkerland aan de Lekdijk 118 een benefietconcert gehouden voor evangelisatiewerk in Zuid-Limburg. Het concert begint om 19.30 uur en het thema van de avond is ‘thuiskomen’. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM- Een lijnbus heeft dinsdag 26 februari 2019 een bushokje omver gereden op de Van Eesterensingel in Alblasserdam. Er zijn geen gewonden. Wel veel schade. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een personenauto is in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 februari 2019 in vlammen opgegaan in Alblasserdam. De auto stond geparkeerd in de Hilmar J. de Haanstraat, ter hoogte van de Kinderboerderij. De eigenaar van de auto hoorde rond 04.45 uur een plof en zag daarna vanuit zijn woning dat zijn voertuig in brand stond. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Zendingsorganisatie Novo Rebento organiseert samen met Israëlwijn een wijnproeverij in Alblasserdam. Op vrijdag 8 maart 2019 kunnen geïnteresseerden tussen 20.00 en 22.00 uur wijnen, kazen en hapjes komen proeven in cultureel centrum Landvast in Alblasserdam. Het thema van de avond is ‘Wijn en de Bijbel’. De winst komt volledig ten goede aan de projecten van Novo Rebento in het Afrikaanse land Mozambique. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – Langs de Kooiwijk in Oud-Alblas is maandagmiddag 25 februari 2019 brand uitgebroken in een schuur. De brand is inmiddels uitslaand en er is opgeschaald naar ‘middelbrand’ vanwege moeizame waterwinning voor de brandweer. Er zijn diverse brandweervoertuigen onderweg. De rook is in de verre omtrek te zien. Foto’s: Pieter Hartkoorn, Glenn Nannings, Erik-Jan Sprong. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Zondagochtend 24 februari 2019 is er opnieuw gereedschap gestolen uit een werkbus in Alblasserdam. De bus stond geparkeerd in de Fop Smitstraat. Vermoedelijk werd het voertuig tussen 05.00 en 05.30 uur opengemaakt. Dit gebeurde zonder braakschade. Er werd accu-gereedschap van het merk Makita meegenomen. Tijdens de diefstal viel er een emmer met gereedschap op straat. Dit heeft veel lawaai gemaakt. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – In de Alblasserwaard zijn de afgelopen dagen dode zwanen aangetroffen. De dierenambulance van Vianen en omstreken heeft afgelopen weekend negen dode zwanen uit het water gehaald. Ze zijn allemaal een onnatuurlijke dood gestorven. Dat meldt RTL Nieuws. Ook bij Oud-Alblas werden drie dode zwanen met een schotwond aangetroffen. Volgens de dierenambulance waren de borsten opengesneden en zijn de zwanen daarna gedumpt. De borst, die het malste stuk vlees is van een zwaan, zouden door stropers eruit gehaald zijn. De dierenambulance heeft er melding van gedaan bij de politie, omdat zwanen niet afgeschoten mogen worden.

ALBLASSERDAM – De Dordtse rechtbank behandelt maandag 25 februari en dinsdag 26 februari 2019 de rechtszaak tegen een 21-jarige man uit Alblasserdam en een 22-jarige man uit Boskoop. De twee worden verdacht dat zij in 2015 en 2016 diverse sociale media-accounts hebben gehackt. De mannen hadden onder meer toegang tot de accounts van rapper Lil’Kleine, ex-playmate Zimra Geurts, het Amerikaanse model Yovanna Ventura en het Australisch fotomodel Rosanna Arkle. Het tweetal wordt vervolgd voor oplichting en computervredebreuk. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – De rechtbank heeft een 41-jarige beveiliger uit Nieuw-Lekkerland veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur voor de ernstige mishandeling van een 19-jarige man uit Sliedrecht. Deze tiener werd op 25 februari 2018 bont en blauw geslagen tijdens een feest van Qmusic in zalencentrum De Lockhorst in Sliedrecht. De Sliedrechter werd per ambulance weggebracht. Hij bleek een gebroken jukbeen, een gebroken neus en een blauw oog opgelopen te hebben. De andere beveiliger, een man uit Capelle aan den IJssel werd vrijgesproken van de mishandeling. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.