ALBLASSERDAM – Van 25 februari tot en met 9 maart 2019 wordt de jaarlijkse Jantje Beton-collecte georganiseerd: een collecte voor en door het jeugdwerk in de buurt. In Alblasserdam en Kinderdijk zetten 50 vrijwilligers van Scouting Alblasserdam zich in voor deze collecte. Samen met 44.000 andere collectanten in Nederland collecteren zij deze week voor Jantje Beton. ‘Stop nooit met spelen’ is de slogan van Jantje Beton, die ook goed aansluit bij Scouting.

De helft van de opbrengst gebruikt Jantje Beton voor projecten die ervoor zorgen dat alle kinderen in Nederland weer veilig, vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen. De andere helft gaat naar Scouting Alblasserdam die het geld inzet om jeugd en jongeren te blijven uitdagen om lekker buiten te spelen. Scouting Alblasserdam kan hiermee nog meer jongeren een uitdagende vrijetijdsbesteding bieden waarbij meiden en jongens zich ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen.

Steentje bijdragen
Samen met de 700 andere Scoutinggroepen in Nederland is Scouting Alblasserdam verantwoordelijk voor een groot deel van de opbrengsten van de Jantje Beton collecte. Gewoon lekker buitenspelen, dat wil ieder kind. Maar vaak is er geen speelruimte, is de speelplek slecht bereikbaar of niet uitdagend genoeg. Scouting staat voor de ontwikkeling van meiden en jongens en uitdagende buitenactiviteiten en stimuleert de creativiteit en vindingrijkheid van kinderen. Daarom draagt Scouting er graag een steentje aan bij om betere speelplekken te realiseren voor kinderen in heel Nederland.

Gemist?
Mark Hage van Scouting Alblasserdam vertelt: “In Alblasserdam zien we dat buitenspelen erg ‘in’ is. Het natuurpaspoort heeft veel kinderen kennis laten maken met buitenspelen. En dat willen we graag aan nog veel meer kinderen bieden. De bijdragen zijn dus meer dan welkom. Mocht u de collectant gemist hebben of geen contant geld in huis hebben? Dit jaar is het ook mogelijk om te storten in de digitale collecte bus op https://jantjebeton.digicollect.nl/scouting-alblasserdam Bij uw bijdrage in deze collectebus komt ook de helft bij Scouting Alblasserdam terecht.”