Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for februari 21st, 2019

De meiden C1 van HC Souburgh moesten hun beide laatste 2 wedstrijden winnen om bovenaan de poule te eindigen. Na 2 zeer spannende potjes in Sporthal de Blokweer, werden zij verdiend zaalkampioen 2018/2019.

ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam heeft een feitenrelaas gepubliceerd op haar website van het incident van 9 februari 2019 bij OTT aan de Edisonweg in Alblasserdam. Op zaterdag 9 februari werd een tank met petrolad te warm, waardoor er via een kapotte pakking en via een overdrukventiel een stinkende lucht vrijkwam, die in een groot deel van Nederland was waar te nemen. In het document is zeer uitgebreid uiteengezet hoe de dag is verlopen. Opvallend is onder meer het feit dat om 7.13 uur al bekend was dat in de tank petrolad zat. In eerste instantie werd vanuit de veiligheidsregio naar de pers gecommuniceerd dat het om ‘petronaat’ ging. Later werd petrolatum genoemd en uiteindelijk bleek het te gaan om petrolad. Het feitenrelaas is hier te downloaden. Het uitgebreidere verhaal over wat er mis ging en hoe gevaarlijk het was, is hier te lezen.

NIEUW-LEKKERLAND – Twee personenauto zijn donderdagmiddag 21 februari 2019 op elkaar gebotst op de Schoonenburgweg bij Nieuw-Lekkerland. Eén persoon is daarbij gewond geraakt aan zijn hoofd. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde nadat de automobilist remde voor een zwaan op de weg. De bestuurster uit de achterste auto zag dit te laat en botste tegen de voorligger.

ALBLASSERDAM – De Brug over de Noord bij Alblasserdam was van 11.10 tot 12.30 uur gestremd voor wegverkeer (ook fietsers en voetgangers) en scheepvaart. De slagbomen gingen niet meer open en de klep kon niet meer omhoog. Een monteur van Rijkswaterstaat heeft de storing verholpen. Wat de oorzaak van de storing was, is volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat nog niet bekend.

ALBLASSERDAM – Er waren plannen om in mei van dit jaar een feest te houden in recreatiegebied Het Lammetjeswiel in Alblasserdam: het Lammetjeswielfestival. Dit gaat niet door. Het festival wordt verplaatst naar het terrein van Mercon Kloos langs de West-Kinderdijk in Alblasserdam. Dat laat de organisatie in een persbericht weten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.