ALBLASSERDAM – Er waren plannen om in mei van dit jaar een feest te houden in recreatiegebied Het Lammetjeswiel in Alblasserdam: het Lammetjeswielfestival. Dit gaat niet door. Het festival wordt verplaatst naar het terrein van Mercon Kloos langs de West-Kinderdijk in Alblasserdam. Dat laat de organisatie in een persbericht weten.

Eerder liet een aantal omwonenden al weten zich te zullen verzetten tegen een feest in het Lammetjeswiel. “Dit gebied is in de eerste plaats een uniek natuurgebied, waar we zuinig op moeten zijn. Het is absoluut niet verantwoord om in mei, midden in het broedseizoen, dergelijke festiviteiten te organiseren,” aldus één van de buurtbewoners.

Medeorganisator Egbert de Kwaasteniet vertelt: “Het organiseren van een festival is een dynamisch traject en gaandeweg kunnen inzichten veranderen. De resterende verbouwingswerkzaamheden in het park hebben een behoorlijke vertraging opgelopen waardoor belangrijke onderdelen zoals het amfitheater en drinkwateraansluitingen niet op tijd gerealiseerd zullen zijn. Gesprekken met omwonenden en andere belanghebbenden heeft ook het inzicht opgeleverd dat het organiseren van een festival in het Lammetjeswiel in de maand mei niet goed past. Als er dan een waanzinnige alternatieve locatie beschikbaar is, is de keuze om uit te wijken een logische.”

Het Mercon Kloos-terrein, dat al enkele jaren wacht op een nieuwe bestemming, is volgens de organisatie een uiterst geschikte locatie voor een festival. De Kwaasteniet: “Industrieel, rauw, groots en aan het water. Het is echt een waanzinnige locatie en hoe tof is het dat Alblasserdammers daar nog één keer keihard (van) kunnen genieten? En dat dit gaat lukken blijkt wel uit de kaartverkoop aangezien er voor vrijdag 10 mei ‘Legends of Rock tribute festival’ al meer dan 1500 kaarten zijn verkocht.”

Het festival, dat nu op het Mercon Kloosterrein plaats zal gaan vinden, wordt gehouden op 10 en 11 mei 2019. Het terrein wordt voor de organisatie belangeloos beschikbaar gesteld door de projectontwikkelaar.

Foto’s: Peter Lodder Fotografie.