Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for februari 19th, 2019

ALBLASSERDAM – Vorig jaar zomer gebeurde datgene waar Lucas van der Rhee, geboren en getogen in Alblasserdam, gezien het hartfalen in zijn familie, altijd al bang voor was: hij werd getroffen door een hartstilstand. Dankzij zijn vriend, die hem reanimeerde en hulp inriep, overleefde hij het. De oorzaak bleek een genetische hartafwijking die niet alleen bij Lucas werd gevonden. Zes van zijn negen broers en zussen bleken ook drager te zijn van het gen. Bij Lucas en zijn broers en zussen werd preventief een ICD bij het hart geplaatst dat hen moet redden in de toekomst, mocht dit weer gebeuren. Inmiddels is Lucas al bijna een jaar bezig met het maken van een 2DOC documentaire voor de NCRV. Zijn ouders zijn afgelopen week gestart met de inzameling voor geld voor een levensreddende AED op de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De volledige gemeenteraad van Alblasserdam heeft dinsdagavond 19 februari 2019 ingestemd met een motie, waarin aan het college van B&W wordt gevraagd om dit jaar nog te komen met een voorstel naar de gemeenteraad waarin LHBTI-beleid wordt vormgegeven. LHBTI staat voor lesbische vrouwen (L), homoseksuele mannen (H), biseksuelen (B), transgenders (T) en intersekse personen (I). De motie, die werd opgesteld door PvdA’er Wim van Krimpen, kreeg vooraf al steun van de D66, het CDA, de VVD en de ChristenUnie. Uiteindelijk kon ook de SGP tijdens de gemeenteraadsvergadering instemmen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Advertorial
ALBLASSERDAM – Tijdens de landelijke week van Zorg en Welzijn van 11 maart tot en met 16 maart 2019 organiseert Waardeburgh op dinsdag 12 maart 2019 een Open Dag. Waardeburgh zorgcentra De Waard in Alblasserdam en Parkzicht in Sliedrecht openen hun deuren voor het grote publiek van 14.00 uur tot 19.00 uur. Tijdens de Open Dag worden er rondleidingen langs diverse disciplines van de zorgorganisatie georganiseerd en krijg je een idee van de dagelijkse gang van zaken. Zorgverlenen wordt gedaan met professioneel betrokken personeel, ieder binnen zijn of haar eigen expertise. Denk hierbij aan verzorgenden, maar ook activiteitenbegeleiders, medewerkers in de restauratieve en technische dienst en uit de huishouding. Je kunt enkele van deze medewerkers deze dag ontmoeten en een praatje maken over de zorg, welzijn en diensten van Waardeburgh. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.