ALBLASSERDAM – Afgelopen week zijn er weer bloemen gestolen vanaf begraafplaats De Oude Torenhof aan de Kerkstraat in Alblasserdam. Dittie Udo uit Alblasserdam bracht woensdag 13 februari 2019 een mooie boeket met roze en rode rozen naar het graf van haar dochter Ilse, die in 2014 op 27-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van longontsteking. Vrijdag bleken de bloemen te zijn verdwenen.

Dittie vertelt: “Er is al verschillende keren wat weggehaald van het graf. Ik heb ook al eens aangifte bij de politie hiervan gedaan. Ik had het boeket, met een rood hart en een wit/rode vlinder woensdag neergezet. Donderdag ben ik niet naar Ilse geweest, omdat mijn vader die dag is overleden. Toen ik er vrijdag weer was, zag ik tot mijn grote verbazing dat de vaas met bloemen leeg stond. De bloemen zijn gewoon gejat. Hoe triest is dit? Het maakt mij verdrietig.”

Dittie Udo komt graag in contact met mensen die meer weten van het wegnemen van de bloemen en wellicht ook van de eerdere verdwijning van diverse spullen op de begraafplaats. Heeft u tips? Geef ze door via Peter Stam op het nummer 0640092253 of per mail via info@alblasserdamsnieuws.nl

In 2017 deed een andere bezoeker van de begraafplaats ook al een oproep na een diefstal. Toen werd er een koalabeerbeeldje van een graf losgemaakt en meegenomen. Dit beeldje had een symbolische betekenis omdat de vrouw voor haar overlijden een reis had gepland naar Australië die zij –helaas- niet meer mocht meemaken.

Het boeket dat van het graf van Ilse werd gestolen.