ALBLASSERDAM – Het Alblasserdamse koor Inspire2LiveChoir heeft na afloop van het koorconcert in De Bron te Hardinxveld-Giessendam afgelopen zaterdag een cheque overhandigd van € 18.500 aan een vertegenwoordiger van Support Casper, de stichting Overleven met Alvleesklierkanker.

In een zo goed als uitverkochte kerkzaal van De Bron lieten Inspire2LiveChoir onder leiding van Peter Overduin, samen met sopraan Annelies Schep, pianist Jan Vayne, organist André de Jager en trompettist Maurice van Dijk het publiek genieten van een zeer gevarieerd concert. Het koor zong o.a. The Phantom of the Opera, een lied waarmee Inspire2LiveChoir diepe indruk heeft gemaakt op de jury van Holland’s Got Talent.

Aan het eind van het concert maakte Peter Overduin samen met bestuurslid Martin Meerkerk de opbrengst van die avond bekend; € 18.500! In de cheque was tevens een bedrag van een anonieme gever, een bedrag namens het Createam en een bedrag van de familie Nederlof, de geluidstechnici.

De cheque werd overhandigd aan Ronald Rost Van Tonningen, vrijwilliger bij de stichting Support Casper. Een stichting die is opgericht voor onderzoek naar een medicijn ter bestrijding van alvleesklierkanker. Onderzoek dat onder leiding staat van prof. dr. Casper van Eijck in het Erasmus MC en dat volgens Ronald mogelijk over twee jaar een medicijn kan gaan ontwikkelen tegen deze zeer agressieve vorm van kanker. En dat in eigen beheer en in het eigen laboratorium van het EMC.

Inspire2LiveChoir heeft samen met het zusterkoor Choir4Hope afgelopen januari een bedrag van ruim 171.000 euro overhandigd aan Support Casper en de koren hebben besloten ook in 2019 te zingen en activiteiten te organiseren voor dit doel.