Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for februari 16th, 2019

ALBLASSERDAM – Deze week werd bij jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam een nieuw miljoenjacht naar buitengereden: de negentig meter lange Y716 DreAMBoat. De kapitale letters in de naam, zijn volgens superyachtfan.com een verwijzing naar Arthur M. Blank. Deze 76-jarige Amerikaanse miljardair is volgens superyachtfan.com de eigenaar van het jacht. Het eigen vermogen van Arthur Blank bedraagt ​​ongeveer 4,8 miljard dollar. Het Alblasserdamse jacht kost naar schatting ruim 200 miljoen euro. Het privévliegtuig van Blank zou in de afgelopen twee jaar diverse keren geland zijn op Rotterdam Airport. De DreAMBoat is het 33e jacht dat in het 33-jarig bestaan van Oceanco is gebouwd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De reformatorische oratoriumvereniging ‘Cantate Domino’ heeft zaterdagavond 16 februari 2019 het 278 jaar oude oratorium Messiah van componist G. F. Händel tegen gehore gebracht in de Alblasserdamse Havenkerk aan de Ieplaan. Ruim 250 mensen kwamen op de uitvoering af. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Zo’n twintig Alblasserdammers hebben zaterdag 16 februari 2019 wilgen geknot in hun eigen wijk Blokweer 2. Vanuit een burgerinitiatief gingen de buurtbewoners, na overleg met de gemeente, met elkaar aan de slag. De deelnemers, variërend in de leeftijd van 2,5 tot en met 72 jaar, gingen in de ochtend van start en kregen daarbij de hulp van Diederick Pruijsen van de gemeente Alblasserdam. Ook wethouder Peter Verheij hielp een handje mee. Even voor twaalf uur was de klus geklaard en waren er veertig wilgen langs de Waterpeper en zes wilgen aan de Waterlelie geknot. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De brandweer is zaterdagavond 16 februari 2019 met spoed uitgerukt voor een melding van een keukenbrand in een woning aan de Rietvoorn in Alblasserdam. In de keuken ontstond rond 18.30 uur rook. In afwachting van de hulpdiensten, haalde meneer zijn vogels en zijn hond naar buiten. De brandweer constateerde dat er in de keuken iets was omgevallen, dat was gaan smeulen. Er hoefde niet geblust te worden. De woning is door de brandweer geventileerd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Advertorial
ALBLASSERDAM – Hoveniersbedrijf Budget Groenprojecten uit Alblasserdam verwacht in de komende maanden weer veel aanvragen voor de aanleg van tuinen.  “Zeker nu er in Alblasserdam veel straten worden opgehoogd, verwachten wij een stijging van de aanvragen. Wij adverteren daarom in februari al om de aanleg van de tuinen beter te spreiden over het jaar, zodat wij geen ‘nee’ hoeven te verkopen op de piekmomenten,” vertelt Jan-Willem van den Breevaart van Budget Groenprojecten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.