ALBLASSERDAM – Zo’n twintig Alblasserdammers hebben zaterdag 16 februari 2019 wilgen geknot in hun eigen wijk Blokweer 2. Vanuit een burgerinitiatief gingen de buurtbewoners, na overleg met de gemeente, met elkaar aan de slag. De deelnemers, variërend in de leeftijd van 2,5 tot en met 72 jaar, gingen in de ochtend van start en kregen daarbij de hulp van Diederick Pruijsen van de gemeente Alblasserdam. Ook wethouder Peter Verheij hielp een handje mee. Even voor twaalf uur was de klus geklaard en waren er veertig wilgen langs de Waterpeper en zes wilgen aan de Waterlelie geknot.

De bewoners kijken terug op een geslaagde ochtend. Zij spraken hun waardering uit voor de hulp van Diederick van de gemeente en de wethouder en ook voor de betrokken manier waarop de gemeente Alblasserdam de renovatie van hun wijk aanpakt.

Het is de bedoeling dat er eens in de twee jaar geknot gaat worden door de wijkbewoners.

Het snoeiafval gaat deels naar de Alblasserdamse kinderboerderij en wordt deels versnipperd.