ALBLASSERDAM – Een 79-jarige vrouw uit Alblasserdam heeft vrijdagochtend 15 februari 2019 haar heup gebroken. De vrouw kwam rond 10.40 uur met haar rollator tegen de draaideur van de hoofdingang van winkelcentrum Makado in Alblasserdam. Zij raakte hierdoor uit balans, kwam ten val en brak haar heup. Omstanders belden 112 en boden de vrouw steun door rug-aan-rug bij haar op de grond te gaan zitten, met haar te praten en een dekentje over haar heen te leggen.

Het ambulancepersoneel, dat in eerste instantie bij de ingang aan de andere kant van het Makado stond, heeft de vrouw ketamine tegen de pijn toegediend. Daarna kon het slachtoffer, dat veel pijn had, op de brancard worden gelegd. De vrouw is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.

Eén van de helpsters had zo lang (35 minuten) op de grond gezeten om de gevallen vrouw steun in haar rug te bieden, dat zij bij het opstaan geen gevoel meer in haar been en voet had. Na even gezeten en bewogen te hebben, kwam het gevoel weer terug en kon de vrouw haar weg vervolgen.