Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for februari 15th, 2019

ALBLASSERDAM – De stoffen die vrijkwamen bij het incident met een tankwagen in Alblasserdam op zaterdag 9 februari 2019 lijken geen blijvende gezondheidsschade op te leveren. Dat blijkt uit een eerste rapportage over de vrijgekomen stoffen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het RIVM heeft een analyse uitgevoerd op luchtmonsters die de brandweer nam in de buurt van de tankwagen. Het RIVM bevestigt het vermoeden dat er bij het incident thiolen (ook wel mercaptanen geheten) zijn vrijgekomen in concentraties die voor de blootgestelde bevolking geen blijvende gezondheidsschade opleveren. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In overleg met wijkbewoners en andere betrokkenen gaat de gemeente Alblasserdam de Kerkstraat en de Oude Lijnbaan opknappen. Tijdens een informatieavond op 14 februari 2019 kregen belangstellenden informatie over het project. Ook konden zij wensen en ideeën naar voren brengen. Circa negentig bewoners en betrokkenen lieten zich informeren. De presentatie die werd getoond, is hier te downloaden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Advertorial
ALBLASSERDAM – Winkelcentrum Makado in Alblasserdam vierde op donderdag 14 februari 2019 Valentijnsdag. Het winkelende publiek werd verrast met verborgen liefdesboodschappen van de winkeliers en twintig mensen kregen een cadeau aangeboden. Complimentenmeisjes gaven winkelend publiek en winkelmedewerkers handgeschreven complimenten op een kaartje. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 79-jarige vrouw uit Alblasserdam heeft vrijdagochtend 15 februari 2019 haar heup gebroken. De vrouw kwam rond 10.40 uur met haar rollator tegen de draaideur van de hoofdingang van winkelcentrum Makado in Alblasserdam. Zij raakte hierdoor uit balans, kwam ten val en brak haar heup. Omstanders belden 112 en boden de vrouw steun door rug-aan-rug bij haar op de grond te gaan zitten, met haar te praten en een dekentje over haar heen te leggen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Advertorial
ALBLASSERDAM – Elke maand gaan er diverse films in première in Landvast in Alblasserdam. Maar waar gaan die films precies over? Om een tipje van de sluier op te lichten vraagt Landvast elke maand een Alblasserdammer om een recensie te schrijven over een film die in première gaat. Deze week een recensie van Alblasserdammer Linda Maat over de film Verliefd op Cuba. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De brandweer is in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 februari 2019 twee keer uitgerukt naar de Nicolaas Beetsstraat in Alblasserdam. Rond middernacht gingen de vrijwilligers met spoed op pad voor een melding van een gaslucht. Er bleek uiteindelijk geen lek te zijn. Later in de nacht, rond 02.55 uur, rukte de brandweer zonder spoed uit voor een melding van een buitenbrand. Ter plaatse bleken er matrassen en ander afval bij de ingang van flat De Wiek in brand te staan. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.