ALBLASSERDAM – De brandweer is in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 februari 2019 twee keer uitgerukt naar de Nicolaas Beetsstraat in Alblasserdam. Rond middernacht gingen de vrijwilligers met spoed op pad voor een melding van een gaslucht. Er bleek uiteindelijk geen lek te zijn. Later in de nacht, rond 02.55 uur, rukte de brandweer zonder spoed uit voor een melding van een buitenbrand. Ter plaatse bleken er matrassen en ander afval bij de ingang van flat De Wiek in brand te staan.

De brandweer had het vuur snel onder controle en kon overslag voorkomen. De politie kwam later ook nog ter plaatse en heeft geprobeerd de eigenaar van het afval te achterhalen. Het vuil lag voor de nooduitgang en voor een brandkraan. Tot nog toe is de eigenaar van de spullen onbekend.

Om te voorkomen dat de spullen vannacht opnieuw in brand gestoken worden, is er iemand onderweg om het afval bij de flat weg te halen.

Tips over de brand en het afval kunnen bij de politie worden doorgegeven via het nummer 0900-8844.