Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for februari 14th, 2019

ALBLASSERDAM – Een man is donderdagmiddag 14 februari 2019 bij een huisarts in gezondheidscentrum Dok11 aan de Parallelweg in Alblasserdam in een psychose beland. De man reageerde verward. Drie politievoertuigen en een ambulance kwamen ter plaatse voor hulp. De man is uiteindelijk onder politiebegeleiding door een ambulance meegenomen. De man is niet aangehouden, maar overgedragen aan zorgprofessionals die hem passende hulp gaan bieden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – De politie heeft donderdag 14 februari 2019 een 26-jarige man uit Nieuw-Lekkerland naar de cel gebracht in Dordrecht. Verder werden twee voertuigen van de man in beslag genomen. De politie Lek en Merwede meldt dat de man in de afgelopen periode meerdere malen is aangehouden voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Omdat de man diverse boetes open had staan, gingen agenten bij zijn woning langs. De Lekkerlander bleek niet thuis te zijn. Hierop werd besloten om zijn auto die voor de deur stond, in beslag te nemen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse brandweer is donderdagavond 14 februari 2019 met spoed uitgerukt voor een automatische brandmelding bij één van de zorgwoningen in MFC Maasplein aan de Rijnstraat in Alblasserdam. Ter plaatse werd al snel duidelijk dat er geen brand was, maar dat er iemand op zijn kamer een sigaret had gerookt. De rook was bij de rookmelder terecht gekomen, waarna de brandweer automatisch werd gealarmeerd. Na het invullen van een formulier konden de brandweerlieden terug naar de kazerne.

NIEUW-LEKKERLAND – Een bestelwagen, met daarin twee personen, is donderdagmiddag 14 februari 2019 achterop een personenauto gebotst op de Zijdeweg in Nieuw-Lekkerland. De bestuurder van de auto had na de botsing last van zijn nek en is nagekeken door ambulancepersoneel. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De andere twee mannen bleven ongedeerd. Het ongeval gebeurde rond 17.00 uur ter hoogte van de afslag naar de Geerweg. De automobilist remde omdat hij af wilde slaan. De bestuurder van de bestelwagen zag dit te laat en botste achterop. De verzekeringen gaan de schades verder afhandelen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft woensdagmiddag 13 februari 2019 tussen 15.30 en 17.30 uur een snor- en bromfietscontrole gehouden op de carpoolplaats onder de Brug over de Noord bij Alblasserdam. Daarbij werd met een rollentestbank gemeten hoe hard de brommers en scooters konden rijden. “In verhouding met het aantal gecontroleerde voertuigen zijn er bijzonder veel processen-verbaal aangezegd,” zo laat de politie weten. In twee uur tijd werden ongeveer 40 voertuigen gecontroleerd en op de rollerbank gezet. Tien bestuurders kregen een boete, omdat hun scooter of brommer (veel) harder kon rijden dan is toegestaan. Er werd bekeurd vanaf een overschrijding van ongeveer tien kilometer per uur. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM / SLIEDRECHT – Op de A15 bij Sliedrecht zijn donderdagochtend 14 februari 2019 drie voertuigen op elkaar gebotst. Eén automobilist raakte daarbij gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde even na 06.30 uur op de rijbaan richting Gorinchem. De bestuurder van een bestelwagen botste in volle vaart achterop een personenauto. Daarbij werd ook een bedrijfsbusje geraakt.  In eerste instantie ging men uit van een aanrijding zonder letsel. Even voor 07.00 uur werd alsnog een ambulance opgeroepen, omdat de bestuurder van de auto gewond bleek te zijn. Twintig minuten later werd ook de brandweer opgeroepen, om de man uit zijn auto te bevrijden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.