Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for februari 13th, 2019

ALBLASSERDAM – De politie heeft woensdag 13 februari 2019 in Alblasserdam gezocht naar een grote witte hond die ontsnapt was vanuit een woning / tuin aan de W.B. van der Veldenstraat in Alblasserdam. Een passant had gebeld naar de politie, omdat de hond onaangelijnd en zonder baas door de wijk liep. Volgens de melder liep het dier normaal gesproken rond met een muilkorf en zou daarom mogelijk gevaarlijk zijn. Na enig zoekwerk bleek dat een jonge jongen de hond al weer terug naar huis had begeleid. De politie heeft bij de betreffende woning gecheckt of de hond normaal gesproken een muilkorf om moest. Dat bleek niet het geval te zijn. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Achttien bewoners van de Weegbree in Alblasserdam zijn woensdag 13 februari 2019 in de prijzen gevallen bij de Postcode Straatprijs. Onder de winnaars werd in het totaal 562.500 euro verdeeld. Eén echtpaar won naast een geldprijs, ook nog een nieuwe auto. De hoogste prijs was voor een mevrouw die met vier loten meedeed. Zie won 100.000 euro. De waardecheques werden overhandigd door presentator Gaston Starreveld. Er was een cameraploeg aanwezig om hier opnames van te maken. De beelden worden binnenkort uitgezonden op RTL4 bij het programma Koffietijd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Bij jachtenbouwer Oceanco is woensdag 13 februari 2019 een nieuw miljoenenjacht vanuit de bouwhal naar buiten gereden. Het gaat om de negentig meter lange Y716 Yasmin. Dinsdag werd het bovenste (communicatie) deel van het jacht al naar buiten gebracht. Het is de bedoeling dat het vaartuig op een ponton wordt gezet en bij Rotterdam te water wordt gelaten. Daarna zal het jacht weer naar Alblasserdam worden gebracht, om in het naastgelegen droogdok van Oceanco afgebouwd te worden. Het jacht heeft een waarde van zo’n 200 miljoen euro. Aan boord is ruimte voor 14 gasten en 27 bemanningsleden. Het jacht beschikt onder meer over een spa, zwembaden, bioscoop, helikopterhangar, onderwaterverlichting en een strandclub. Foto’s: Peter Stam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – 1054 huishoudens in Alblasserdam hebben woensdagochtend 13 februari 2019 enige tijd zonder stroom gezeten. De storing begon rond 08.15 uur en was na ruim een half uur verholpen. Door de storing bleef een lift in een flat aan de Nicolaas Beetsstraat  hangen. In de lift zat nog een man. Omdat de noodknop door de stroomstoring niet meer werkte, bonkte de man tegen de wand van de lift. Dit werd door iemand in de buurt opgemerkt. Zij belde de brandweer en niet veel later kon de man worden bevrijd. De stroomstoring ontstond door een kabelbreuk bij de Plantageweg. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.