Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for februari 11th, 2019

ALBLASSERDAM – Vanuit een auto, die geparkeerd stond in de Van Lennepstraat in Alblasserdam, is in de nacht van zondag 10 op maandag 11 februari 2019 een stuur gestolen. Het stuur, inclusief airbag, werd gestolen uit een BMW 1-serie. Mensen die iets hebben gezien of gehoord dat met dit incident te maken kan hebben, kunnen contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844. Zelf ook slachtoffer van een soortgelijke diefstal? Laat het weten via [email protected] Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 2-jarig meisje is maandagavond 11 februari 2019 onwel geraakt in een woning aan de Vroegestraat in Alblasserdam. Dit gebeurde even voor 19.30 uur. Omdat de peuter buiten bewustzijn leek te raken, werd behalve een ambulance, ook een traumahelikopter opgeroepen. De helikopter landde langs de Kabelbaan in Alblasserdam, ter hoogte van de oude hallen van Nedstaal. Het Mobiel Medisch Team werd daar door de politie opgepikt en met spoed naar de betreffende woning gebracht. In eerste instantie lijkt de situatie mee te vallen. Nader onderzoek moet uitwijzen waardoor de 2-jarige precies onwel is geraakt. Het lijkt erop dat het kind last heeft gehad van een koortsstuip. Update: Het meisje mocht na controle weer mee naar huis. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een man is maandagmiddag 11 februari 2019 gewond geraakt, nadat hij uit een hoogwerker was gevallen. Dat meldt de politie Drechtsteden Buiten op Twitter. Het ongeval gebeurde rond 18.00 uur in de Ampèrestraat in Alblasserdam. De man was in een pand bezig met werkzaamheden en kwam na zijn val op een speaker terecht. Het slachtoffer had hierdoor flinke last van zijn rug. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling en ander onderzoek.

KINDERDIJK – De expositie van finalisten prijsvraag Waterentree Kinderdijk is op afgelopen week geopend door wethouder Bikker van de gemeente Molenlanden. De expositie is tot en met 17 februari elke middag van 12:00 tot 17:00 uur te bezoeken in Windkracht 4, aan de Molenstraat 236 te Kinderdijk. De gemeente vindt het belangrijk te weten hoe de bewoners en andere geïnteresseerden over de plannen denken. De ontwerpen worden daarom tentoongesteld voordat de jury de inzendingen beoordeelt. De reacties neemt de jury mee in de beoordeling, die eind maart plaatsvindt. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Muziekvereniging Excelsior in Alblasserdam geeft 16 februari 2019 een snerconcert in de Elthetokerk in Alblasserdam. Het is de eerste activiteit van het jaar, waarin de harmonievereniging 125 jaar bestaat. Onder het genot van een kopje koffie, thee of erwtensoep, kan het publiek luisteren naar onder andere Alpina Saga van Thomas Doss, Tina Turner medley gearrangeerd door Anthony Kosko en filmmuziek van Anastasia gearrangeerd door Larry Clark. Het concert staat onder leiding van dirigent Dominique Capello. Aanvang 10.30 uur. Lokatie Elthetokerk Alblasserdam. Toegang gratis. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.