ALBLASSERDAM – Een groep van vijftien leerlingen van het Willem de Zwijgercollege uit Papendrecht heeft deze week, onder leiding van docent Rob Louter, een spontaan muzikaal optreden gegeven in winkelcentrum Makado in Alblasserdam. Het flashmob-achtige optreden begon met pianospel van docent Louter op de publieke piano tegenover Blokker. Niet veel later startte één van de leerlingen met zingen en al snel kreeg zij bijval van de andere leerlingen.

Er werden diverse liedjes gezongen, waaronder Someone like you en Duurt te lang. Na een klein half uur was het optreden, dat tussendoor diverse keren werd beloond met een applaus, afgelopen.

Het optreden werd gehouden in het kader van een muziekproject van de Willem Junior Academie. De Willem Junior Academie bestaat uit een groot aantal cursussen en workshops. De roosters van het Willem de Zwijger College zijn zo gemaakt dat de leerlingen tijdens de zogenoemde flexuren een keuze kan maken uit het cursus- en workshopaanbod van de Willem Junior Academie. De leerlingen kunnen sportieve, muzikale, creatieve of technische workshops volgen om zo een (nieuwe) passie te ontwikkelen.