ALBLASSERDAM – Op woensdagavond 13 februari verzorgt auteur Teuntje de Haan een lezing voor de Historische Vereniging West-Alblasserwaard. Zij vertelt over haar ervaringen tijdens en na de Watersnoodramp, die in de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 plaatsvond. Zij schreef er een boek over met de titel ‘Een muur van water’. Plaats van handeling is de grote zaal van de Havenkerk aan de Ieplaan 9. De lezing begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De avond is toegankelijk voor leden en niet-leden. De toegang is gratis.

In die bewuste nacht werd Nederland getroffen door een van de grootste natuurrampen die Europa in eeuwen heeft gekend. In enkele uren overspoelde de zee met donderend geweld grote delen van het land en vonden meer dan 1.800 mensen de dood.

Teuntje de Haan was net een kleuter toen haar vader in het holst van die nacht vertrok om mensen te gaan helpen. Samen met haar moeder en broertje bracht zij vier bange dagen door op een ijskoude zolder, vergeefs wachtend op zijn terugkeer.

Op basis van haarscherpe herinneringen, ontmoetingen met ooggetuigen, dagboeken en ander uniek bronnenmateriaal reconstrueerde Teuntje de Haan vijfenzestig jaar later wat er precies was gebeurd. En wie haar vader eigenlijk was. ‘Een muur van water’ is een aangrijpend verhaal waarin gebeurtenissen uit een noodlottig verleden zich op intrigerende wijze verbinden met het heden.

Teuntje is een geboren Alblasserdamse en groeide op in Bleskensgraaf. Op de avond is het boek te koop met de mogelijkheid het te laten signeren door de schrijfster.