ALBLASSERDAM – In een (klus)woning aan de Blokweerweg in Alblasserdam is zaterdag 2 februari 2019 brand ontstaan. Even voor 18.00 uur zag een buurtbewoner rook en vuur onder de dakpannen van een woning vandaan komen. Samen met buurtbewoners werd de brand deels geblust met poederblussers en een tuinslang. Intussen werd ook de brandweer gealarmeerd. De brandweerlieden kwamen met spoed ter plaatse. De bevelvoerder schaalde na enige tijd op naar ‘middelbrand’. Enerzijds vanwege de waterwinning, anderzijds omdat in het huis van de buren ook rook te zien was. Nadat een deel van het plafond was weg gezaagd en er dakpannen verwijderd waren, kon het brandje bestreden worden.

Op de Blokweerweg werd de hoogwerker van de brandweer opgesteld. De weg is hierdoor in beide richtingen afgesloten.

De brand, die ontstond nadat er met een verfbrander houten balken schoongebrand werden, is inmiddels onder controle. Niemand raakte gewond. De stichting Salvage is ingeschakeld om te helpen bij de afhandeling van de schade.