ALBLASSERDAM – Een personenauto is in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 februari 2019 met hoge snelheid gecrasht op De Helling in Alblasserdam. Het ongeval gebeurde rond 00.15 uur. De auto reed het dorp uit, richting de Grote Beer. In de bocht bij het viaduct verloor de bestuurder de macht over het stuur. De auto botste tegen een lantaarnpaal en kwam via de berm op de andere weghelft tot stilstand. Na het ongeval gingen de inzittenden van de auto op de vlucht.

Diverse agenten hebben tot diep in de nacht gezocht naar de inzittenden. Hierbij werd ook gebruik gemaakt van een politiehond. Er werd echter niemand aangetroffen.

De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf van de weg gehaald. Nader onderzoek moet uit gaan wijzen wie er achter het stuur zat en waarom men de plaats van het ongeval heeft verlaten.

De politie meldt dat de bestuurder met zeer hoge snelheid heeft gereden. Op De Helling werden diverse weggebruikers vol gas ingehaald. Na de crash zijn drie inzittenden gevlucht.

De politie heeft intussen met de eigenaar van de auto gesproken. Die zegt dat zijn auto was gestolen.