Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for januari, 2019

ALBLASSERDAM – Het oudste raadslid van Alblasserdam, Peter Sterrenburg (73) van de ChristenUnie, heeft deze week afscheid genomen van de gemeenteraad. Sterrenburg was vijf jaar lang actief als raadslid in het Damdorp en stond bekend als iemand die bevlogen opkwam voor de zwakkeren in de samenleving. Het raadslid wordt opgevolgd door zijn zoon Jako Sterrenburg. Jako werd tijdens de gemeenteraadsvergadering benoemd tot raadslid. Verder werd Adriaan Huisman benoemd tot commissielid voor de SGP. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Net voordat een motie van afkeuring tegen wethouder Peter Verheij in stemming gebracht zou worden in de Alblasserdamse gemeenteraad, heeft de wethouder deze week, excuses gemaakt voor zijn tweet over de veelbesproken Nashvilleverklaring. “Gelet op alle commotie die is ontstaan, kan ik zeggen dat het geen verstandige tweet was. En het spijt me dat het geen verstandige tweet was. Het spijt mij ook dat het bij u gevoel van ongemak oplevert. Dat is allerminst zo bedoeld.” Vanuit diverse partijen werd voorafgaand aan het excuus forse kritiek geuit op Verheij. De D66 vond dat Verheij met zijn tweet ‘ver over de schreef’ was gegaan en de VVD vond dat de wethouder de politiek schade had toegebracht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Van 4 februari 2019 tot eind april vindt groot onderhoud plaats aan begraafplaats Oude Torenhof in Alblasserdam. Op 4 februari 2019 start een aannemer met het ophogen van de tegelpaden en grindpaden van vakken D, F en J. Het ophogen is eind februari gereed. Op 4 maart worden de grafvakken D, F en J aangevuld en de bijbehorende grafmonumenten rechtgezet. Dit is eind april gereed. De planning is onder voorbehoud van onvoorziene (weer)omstandigheden. De begraafplaats blijft gewoon open voor bezoek, dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang.

Advertorial
ALBLASSERDAM – Kapster Desiree de Vries van Kapsalon Cora in Alblasserdam verhuist met haar zaak naar de Van Eesterensingel. Vrijdag 1 februari 2019 wordt de kapsalon, die in het pand zit waar tot voor kort Verstuin Van Gelder gevestigd zat, feestelijk geopend. Tevens krijgt de kapsalon een nieuwe naam: Hairdesign Desiree. “We zijn een fris team en dat wil ik ook uitstralen met een fris pand,” aldus eigenaresse Desiree. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 33-jarige man uit Krimpen aan de Lek is woensdag 30 januari 2019 gewond geraakt bij een ongeval in Alblasserdam. De man reed met zijn auto over de Oost-Kinderdijk en raakte ter hoogte van het Lammetjeswiel van de weg. De automobilist knalde tegen een geparkeerde auto en schoot daarna het metershoge talud af. Net voor het water van het Lammetjeswiel kwam het voertuig tot stilstand. Politie en ambulance kwamen ter plaatse voor hulp. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Het Alblasserdamse Inspire2Live Choir ziet af van verdere deelname aan het tv-programma Holland’s Got Talent. Dat meldt dirigent Peter Overduin op de website van het koor. Inspire2Live gaf afgelopen weekend een ontroerende auditie tijdens de talentenjacht. Het koor bestaat sinds 2011 en zingt uitsluitend voor kankerbestrijding. Overduin verloor zijn vrouw Karin vorig jaar december aan uitgezaaide borstkanker. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een man is woensdag 30 januari 2019 met zijn auto tegen een bouwkeet in de Troelstrastraat in Alblasserdam gereden. In de keet zaten op dat moment vier schilders. De schilders hadden onder meer last van hun hoofd en rug. De politie en twee ambulances kwamen ter plaatse voor hulp. De vier schilders zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De bouwkeet raakte door het ongeval beschadigd. Er sneuvelden een ruit en er zijn onderdelen verbroken. Vermoedelijk reed de auto eerst achteruit tegen het trapje van de bouwkeet, waardoor het wagentje tegen de muur van de flat werd geduwd. De automobilist is ongedeerd gebleven.  Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Van een Poolse bedrijfswagen is woensdag 30 januari 2019 één van de vier wielen afgelopen. Dit gebeurde op de A15 bij Alblasserdam, op de baan richting Gorinchem. Het achterwiel van de BE-combinatie schoot er spontaan af. Het voertuig kwam op de rechter rijstrook tot stilstand. Een bergingsbedrijf heeft de wagen, die dreigde om te vallen, van de weg gehaald. Hoe het wiel eraf kon lopen, is nog niet duidelijk. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De brandweer is dinsdagavond 29 januari 2019 met spoed uitgerukt voor een woningbrand langs de Van Eesterensingel in Alblasserdam.  De brand ontstond rond 19.30 uur in de meterkast van de woning. De bewoners wisten de brand, na instructie van de meldkamer, grotendeels zelf te blussen. Volgens de Damdorpers spoten vlammen uit de kast. Het huis kwam vol rook te staan en ook in het huis van de buren kwam rook terecht. De brandweer heeft de nacontrole gedaan en de woning geventileerd. Niemand raakte gewond. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Advertorial
ALBLASSERDAM – De verhuizing van SNS Bank Alblasserdam is afgelopen weekend goed verlopen. Vanaf maandag 28 januari 2019 start het team van Rob van Hal in hun nieuwe pand aan het Wilgenplein 12 in Alblasserdam. Van Hal: “Wij hadden al langer het idee om naar een betere zichtlocatie te verhuizen en uiteindelijk bleek de beste optie om de hoek van ons huidige pand te liggen.” De SNS Bank was voor de verhuizing van afgelopen week, op een steenworp afstand van de nieuwe locatie, gevestigd aan de Van Eesterensingel. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Uit een bedrijfsbus, die geparkeerd stond in de De Spil in Alblasserdam, is in de nacht van zondag 27 op maandag 28 januari 2019 voor 4.000 euro aan gereedschap gestolen. Er werd een raam ingeslagen, waarna de spullen uit het voertuig werden gehaald. Van de dader (s) ontbreekt nog elk spoor. De eigenaar en de politie komen graag in contact met mensen die iets hebben gezien of gehoord dat met de inbraak en diefstal te maken kan hebben. Ook camerabeelden vanuit De Spil zijn uiteraard welkom. De tips kunnen doorgegeven worden via 0900-8844 (politie). Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op zaterdag 2 februari 2019 organiseert Atletiekvereniging A.A.A. uit Alblasserdam de jaarlijkse Souburghcross. De cross wordt gehouden in het Alblasserbos.  De loop is geschikt voor zowel wedstrijdlopers als prestatielopers.  Ook dit jaar maakt de cross onderdeel uit van het Jeugdcross Circuit van de Regio Dordrecht. De jongens en meisjes starten vanaf 11.00 uur. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Het Alblasserdamse koor Inspire2Live Choir is door naar de volgende ronde van het tv-programma Holland’s Got Talent. Afgelopen zaterdag was in het programma te zien hoe dirigent Peter Overduin en zijn koor optraden voor de vier juryleden. Het koor begon met zo’n twintig man te zingen. Later bleken verspreid in de zaal nog meer koorleden te zijn, die ook mee gingen zingen met ‘The phantom of the opera’. Alle vier de juryleden stemden het Alblasserdamse koor met een staand applaus door naar de volgende ronde. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM  – Dennis van Aarssen, zanger van de Alblasserdamse band MultiMusic, is er vrijdagavond in geslaagd om in het tv-programma The Voice of Holland door te gaan naar de Liveshows die aanstaande vrijdag van start gaan. Hij kwam bijzonder goed door de Blind Auditions, de Battles en de Knockouts en komt nu in de Liveshows waarbij de juryleden nog slechts advies geven, maar het publiek thuis de keuzes gaat maken. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Kinderen van twee tot en met zes jaar oud hebben zaterdagochtend 26 januari 2019 genoten van een voorleesontbijt in de bibliotheek aan de Ieplaan in Alblasserdam. Het ontbijt werd georganiseerd in het kader van de Nationale Voorleesdagen die plaatsvinden van 23 januari tot en met 2 februari. De kinderen werden door wethouder Dorien Zandvliet voorgelezen uit drie boekjes, waaronder het prentenboek ‘Een huis voor Harry’ van schrijver Leo Timmers. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.