Advertorial
ALBLASSERDAM – Kapster Desiree de Vries van Kapsalon Cora in Alblasserdam verhuist met haar zaak naar de Van Eesterensingel. Vrijdag 1 februari 2019 wordt de kapsalon, die in het pand zit waar tot voor kort Verstuin Van Gelder gevestigd zat, feestelijk geopend. Tevens krijgt de kapsalon een nieuwe naam: Hairdesign Desiree. “We zijn een fris team en dat wil ik ook uitstralen met een fris pand,” aldus eigenaresse Desiree.

Spannend
Vrijdag 1 februari is het precies negen jaar geleden dat Desiree de Vries –Den Breejen, die toen 22 jaar oud was, Kapsalon Cora aan de Kastanjelaan overnam, nadat Cora was overleden. Desiree vertelt: “Dat was toen best wel spannend, want mensen gaan je toch vergelijken met Cora. En Cora had natuurlijk ook haar eigen werkwijze. Zij had bijvoorbeeld klanten die speciaal naar haar toe kwamen, omdat zij ‘op z’n Cora’s’ föhnde. Dat kon bijna niemand. We hebben haar werkwijze zoveel mogelijk aangehouden, maar dan in een moderner jasje.”

Kans
Nu, negen jaar later, is het tijd voor vernieuwing. In eerste instantie dacht Desiree aan verbouwing van de zaak, maar uiteindelijk werd besloten om te verhuizen. Een paar honderd meter verderop kwam namelijk ruimte vrij, omdat Verstuin Van Gelder aan de Van Eesterensingel ermee stopte. Voor Desirée de kans voor een nieuwe kapsalon.

Complimenten voor Sjanie
In de afgelopen maanden is er ontzettend hard gewerkt in het nieuwe pand. Desiree vertelt: “Eigenaresse Sjanie heeft zoveel aan het pand laten doen. Echt complimenten daarvoor. Zij heeft gezorgd voor een nieuwe pui, een nieuwe keuken, verwarming, leidingen, een wc. Sjanie denkt heel goed mee. Dat vind ik heel tof van haar.”

Hulp
Verder krijgt Desiree bij de verbouwing en inrichting van het nieuwe pand veel hulp van haar man, de baas van haar man en haar vader. Zij werken tot in de late uren door, zodat op 1 februari de splinternieuwe zaak feestelijk geopend kan worden. “Ik ben zó blij met ze! Het wordt allemaal hartstikke mooi. Nu kunnen we veel meer laten zien wie we zijn. We zijn een fris team en stralen dat straks ook uit met een fris pand. Het totaalplaatje klopt weer.”

Cora gaat mee in ons hart
Bij het nieuwe pand, hoort wat Desiree betreft ook een nieuw naam. “In de afgelopen jaren heb ik de naam Kapsalon Cora aangehouden, want het voelde destijds niet goed om mijn naam op de gevel te zetten, terwijl Cora de zaak had opgebouwd. De nieuwe kapsalon krijgt wel een nieuwe naam, maar Cora gaat mee in ons hart. Dankzij haar was er hier een zaak en kreeg ik de kans te groeien.”

4 jaar oud
Bij Hairdesign Desiree werken zeven kapsters. De salon wordt gekenmerkt door gezelligheid, warmte en vakmanschap. Dames, heren en kinderen zijn er welkom voor een knipbeurt. Desiree heeft al bijna haar hele leven affiniteit met het kappersvak en blijft zich ontwikkelen. De Alblasserdamse vertelt: “Toen ik vier jaar oud was, schreef ik al in een vriendenboekje dat ik kapster wilde worden haha. Ik vind het gewoon leuk om mensen mooi te maken. Iedereen knapt ervan op en gaat gelukkig naar buiten.”

Opening
Vrijdag 1 februari om 15.00 uur is de officiële opening. Na de opening wordt er tot 20.00 uur open huis gehouden en kunnen bezoekers, onder het genot van hapjes en drankjes, de nieuwe kapsalon komen bekijken. De openingstijden van de kapsalon blijven grotendeels ongewijzigd. Desiree: “We hebben drie koopavonden. Maandag, dinsdag en donderdag zijn we tot 21.00 uur open. Woensdag en vrijdag zijn we tot half zes open. En we gaan voortaan op zaterdag vanaf 08.00 tot 11.30 uur open.”

Contact
Hairdesign Desiree is te volgen op Facebook  en Instagram. De kapsalon is telefonisch bereikbaar via 078-6919970.