ALBLASSERDAM – Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 januari 2019 twee mannen aangehouden die op het Nedstaalterrein / FN Steel aan de Rapenburg in Alblasserdam aan het inbreken waren. De spullen die de inbrekers wilden meenemen lagen al klaar toen de agenten hen in de kraag grepen. In plaats van de spullen in te laden, werden de heren zelf ingeladen om meegenomen te worden naar het bureau.

Rond half vier kwam een melding bij de meldkamer binnen dat op het terrein van het bedrijf twee mannen gezien waren. Surveillerende agenten gingen er op af en doorzochten het terrein. Op aangeven van een beveiliger en met hulp van diensthonden wisten de agenten een eerste verdachte aan te houden. De tweede verdachte probeerde van het terrein af te vluchten. Helaas zonder succes. Ook hij kon met hulp van een diensthond worden aangehouden. De twee, 48 en 33 uit Zwijndrecht, zijn meegenomen naar het bureau waar zij een verklaring mogen afleggen.