ALBLASSERDAM – Vrijdag 1 februari 2019 wordt in Alblasserdam een nachtwandeling gehouden. Deze tocht door de schemering is een van de vijftig activiteiten uit het natuurpaspoort dat alle basisschoolleerlingen in Alblasserdam in oktober vorig jaar ontvingen. Aan de nachtwandeling kunnen zij met hun ouders meedoen. Deelnemers kunnen zich op de avond zelf aanmelden bij Scouting Alblasserdam, De Savornin Lohmanweg 40A. Vertrek is tussen 18.30 en 19.00 uur.

Schoenen of laarzen die vies mogen worden en een zaklamp zijn onmisbare attributen. De deelnemers krijgen een sterrenwijzer mee. Hierin kunnen zij onderweg de sterren die aan de hemel staan opzoeken. Warme chocolademelk en een kampvuur om na afloop marshmallow te roosteren, maken de wandeling compleet.

Organisatoren zijn het Alblasserdam Beweeg en Cultuurteam (ABC-team), de Natuur BSO en Scouting Alblasserdam.