ALBLASSERDAM – Het Inspire2LiveChoir uit Alblasserdam zingt komende zaterdag 26 januari 2019 in de auditieronde van het televisieprogramma Holland’s Got Talent van RTL4. Het koor zingt uitsluitend voor de kankerbestrijding en is met bijna 200 leden het grootste koor in deze regio. Inspire2LiveChoir is opgericht in 2011 en oefent elke veertien dagen op donderdag in de Ontmoetingskerk te Alblasserdam onder leiding van dirigent Peter Overduin.

Komende zaterdag zingen ruim 140 leden van Inspire2LiveChoir tijdens de uitzending van Holland’s Got Talent op een bijzondere en verrassende manier. Hoe en wat de jury ervan vindt, is voor de kijker. De uitzending op RTL4 begint om 20.00 uur.

Holland’s Got Talent, vaak aangeduid als HGT, is de Nederlandse versie van de talentenjacht America’s Got Talent. In Holland’s Got Talent wordt gezocht naar een nieuw uniek talent en is niet leeftijdgebonden, dus zowel kinderen als ouderen mogen meedoen. Het talent van een deelnemer mag van alles zijn; denk hierbij aan onderdelen zoals zang, dans, cabaret en acrobatiek. Het programma bestaat uit drie onderdelen: de auditierondes, de liveshows en de finale.