ALBLASSERDAM – De politie is in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 januari 2019 met spoed naar de Troelstrastraat in Alblasserdam gereden voor twee meldingen die ongeveer tegelijkertijd binnenkwamen. Dit resulteerde erin dat de straat vol met politie stond. De eerste melding was rond 02.00 uur. Een vrouw belde de politie omdat een man, waar zij een relatie mee heeft, niet meer wilde vertrekken uit haar woning aan de Troelstrastraat.

De gemoederen liepen zo hoog op dat de 37-jarige Rotterdam, een bekende van de politie, door agenten werd aangehouden wegens huisvredebreuk. Omdat onduidelijk was hoe de man zou reageren, werden diverse eenheden, waaronder een hondengeleider, naar Alblasserdam gestuurd door de meldkamer. De aanhouding werd uiteindelijk zonder geweld verricht. Omdat de vrouw die de politie had gebeld, geen aangifte deed, werd de man ambtshalve door de agenten aangehouden.

Ongeveer tegelijkertijd was er iemand, die even verderop in de Troelstrastraat woont, die het leven niet meer zag zitten. Ook voor deze melding werden agenten opgeroepen, waardoor er nog meer politiewagens in de straat stonden.