ALBLASSERDAM – Twee vrachtwagens zijn vrijdagmiddag 11 januari 2019 op elkaar gebotst op de A15 bij Alblasserdam in de richting van Rotterdam.  De voorste vrachtwagen was zo’n twintig centimeter hoger dan is toegestaan bij de Noordtunnel. Daardoor werd de hoogtemeter voor de tunnel geactiveerd, sprongen de verkeerslichten op rood en gingen de slagbomen dicht. De vrachtwagenchauffeur, die een lading beton bij zich had, remde vervolgens stevig af. De vrachtwagenchauffeur erachter kon het niet voorremmen en botste tegen zijn voorligger.

Voor de bestuurder van de achterste vrachtwagen kwam een ambulance ter plaatse. De man hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis. De chauffeur van de voorste wagen bleef ongedeerd.

Doordat in de achterste vrachtwagen tonnetjes verf open zijn gegaan en de verf op de snelweg terecht is gekomen, moet de lading eerst worden overgeladen, voordat de berger het voertuig van de weg kan halen. Daarna zal het wegdek gereinigd worden.

De verwachting van de ANWB is dat een deel van de A15 richting Rotterdam nog zeker tot 15.00 uur is afgesloten. Verkeer wordt geadviseerd om om te rijden via de Brug over de Noord.