ALBLASSERDAM – Tijdens nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Alblasserdam, die woensdag 9 januari 2019 werd gehouden in cultureel centrum Landvast, werd dit jaar geen nieuwjaarstoespraak gehouden. Daarmee week de bijeenkomst duidelijk af van de bijeenkomsten in voorgaande jaren.  De receptie stond dit jaar in het teken van ‘Actiever en zorgzamer’ met speciale aandacht voor de jeugd in Alblasserdam. Er werd onder meer het spelletje ‘petje op, petje af’ gespeeld. De vragen werden gesteld door de drie wethouders.

Verder werd burgemeester Jaap Paans door drie jongeren geïnterviewd. Paans stond daarbij onder meer stil bij de moord op één van de medewerksters van de gemeente Alblasserdam. Verder complimenteerde hij de hulpverleners die met Oud en Nieuw klaarstonden in Alblasserdam. Paans ging ook in op de schade die is ontstaan tijdens de jaarwisseling. Die is volgens hem hoger dan aanvankelijk werd gemeld. Hoe hoog het bedrag precies is, is nog niet bekend.

Tijdens de bijeenkomst werd ook uitleg gegeven over het project ‘Route 22’. Daarbij werd het oprichten van een jeugd(gemeente)raad aangekondigd. Tot slot werd de nieuwe website van de gemeente gepresenteerd.

De avond stond onder leiding van de 15-jarige Evy Maat uit Alblasserdam. De muzikale begeleiding was van de band ‘The Ole Time Four’ en deejay Daphne de Jong.

De nieuwjaarsbijeenkomst werd onder meer bezocht door politici, ondernemers, maatschappelijke partners en de politie. Bij vertrek ontvingen de bezoekers een stappenteller.

Voor wie niet aanwezig kon zijn, maar wel interesse heeft in wat er zoal plaatsvond, staan hieronder twee filmpjes. Het eerste filmpje gaat over het spel Petje op, Petje af dat werd gespeeld. In het tweede filmpje wordt burgemeester Jaap Paans geïnterviewd en geeft hij zijn visie op Alblasserdam. Verder is in het filmpje de presentatie van de website te zien.

Later vandaag volgt er ook nog een verhaal over een ander opvallend onderdeel van de bijeenkomst.