ALBLASSERDAM – Zeven kliko’s hebben in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 januari 2019 in brand gestaan in Alblasserdam. Vijf afvalbakken brandden tot de grond toe af. De bakken werden rond 04.00 uur in brand gestoken. In het Schrijvertje stonden drie containers bij een garage in brand. Een buurtbewoner die hier wakker van werd, belde de brandweer en bluste intussen zelf grotendeels het vuur. De brandweer bluste na. Ook werd een deel van de zwartgeblakerde muur schoongespoten. Een paar straten verderop, in de Zeelt, ter hoogte van de Libel, bleken nog meer containers in brand te staan.

Een tweede tankautospuit van de brandweer werd opgeroepen om die brand te blussen. Twee kliko’s gingen volledig in vlammen om. Twee andere containers raakten flink beschadigd. De eigenaar van de naastgelegen schuur lijkt geluk gehad te hebben. De gevulde papiercontainer die dicht tegen zijn houten schuur aan stond, is halverwege gestopt met branden, waardoor het vuur niet is overgeslagen.

Wie de bakken in brand heeft gestoken, is niet bekend.