ALBLASSERDAM – De SGP in Alblasserdam is via haar website gestart met een enquête over het scheiden van afval in Alblasserdam. Volgens de partij gaat het scheiden van afval, dat meteen ook weer dient als grondstof voor nieuwe producten, steeds beter, maar is er tot 2020 nog een lange weg te gaan om ervoor te zorgen dat Alblasserdammers maximaal honderd kilo restafval per jaar produceren. In het afgelopen jaar produceerde iedere inwoner van Alblasserdam gemiddeld 178 kilo restafval. De SGP-fractie is benieuwd naar de ervaringen van inwoners als het gaat om het scheiden van afval / grondstoffen.

Volgens de SGP zitten er nog steeds te veel ‘stoorstoffen’ in de containers, zoals glas en textiel bij het restafval.

Via de website van de SGP kunnen Alblasserdammers hun ervaringen, tips en opmerkingen achterlaten over afvalinzameling in Alblasserdam. Hoofdvraag die gesteld wordt is: “Wat kan u helpen tot het beter scheiden van grondstoffen?” De suggesties die onder meer aangeklikt kunnen worden zijn voorlichting (Wat moet waarin), Ophaalfrequentie verhogen of anders verdelen, Kleinere container(s), Grotere container(s) en Pedaalemmer met scheidingsvakken.

De enquête is hier te vinden.