ALBLASSERDAM – Een 17-jarige jongen uit Alblasserdam is zondag 6 januari 2019 gecrasht na een politieachtervolging. De tiener stond rond 02.15 uur met een vriend en een scooter bij de Oude Torenbrug in Alblasserdam. Bij het zien van de agenten sprongen de jongens op de scooter en gingen er vol gas vandoor. De politie zette direct de achtervolging in. Volgens de politie reden de jongens met snelheden van honderd kilometer per uur over industrieterrein Vinkenwaard in het Damdorp.

Uiteindelijk verloor de bestuurder van de bromfiets op de Poldersemolenweg, de nieuwe weg bij de woonwagenwoningen naast Sportpark Souburgh, de macht over het stuur en werd de achtervolging beëindigd.

De 17-jarige bleek te rijden zonder rijbewijs, waarvoor een bekeuring werd aangezegd. De jongen kreeg ook een bekeuring voor het negeren van een stopteken. Verder bleek dat er op het kenteken tape was geplakt, waardoor er een andere letter was ontstaan. Ook hiervoor krijgt de Damdorper een boete.

In verband met de overschrijding van de snelheid is er een wacht-op-keurensignaal op het voertuig gezet. Het voertuig zal, nadat het in originele staat is teruggebracht, opnieuw ter keuring aan de RDW moeten worden aangeboden. Eerder mag het voertuig de openbare weg niet op.