ALBLASSERDAM – Een 15-jarige jongen uit Papendrecht is zondag 6 januari 2019 door de politie voor de tweede keer betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Dit gebeurde op het Nieuwland Parc in Alblasserdam. Agenten werden rond 17.15 uur op pad gestuurd door de meldkamer voor een melding over crossen op het industrieterrein. Agenten troffen een groep jeugd aan. De jongeren werd verteld dat zij niet meer mochten crossen. Bij een volgende melding zou er direct boetes uitgedeeld worden.

Enige tijd later hoorden agenten tijdens de surveillance opnieuw crossgeluiden vanaf het Nieuwland Parc in Alblasserdam. Ter plaatse werd dezelfde groep jeugd aangetroffen.
Agenten zagen ook dat een 15-jarige jongen uit Papendrecht aan het crossen was op een bromfiets. Deze jongen was een dag eerder beboet voor het rijden zonder rijbewijs op een brommer. Ook deze keer kreeg de tiener een boete. In overleg met de hulpofficier van justitie werd besloten om ook de bromfiets in beslag te nemen, zodat de Papendrechter niet nogmaals op de brommer zou gaan rijden.