Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for januari 6th, 2019

ALBLASSERDAM – In de afgelopen maanden zijn in verschillende straten en wijken in Alblasserdam acties gestart om Automatische externe defibrillators (AED’s) aan te schaffen. AED’s zijn apparaten die een elektrische schok kunnen geven om het hart weer op gang te helpen bij een hartstilstand. In de afgelopen tijd haalden bewoners van de Ruysdaellaan, de Frans Halslaan en de Adriaan van Ostadelaan in Alblasserdam geld op voor de aanschaf van een AED. Deze week is het apparaat aangeschaft en in de buurt opgehangen.  Inmiddels loopt er een nieuwe actie rondom de West-Kinderdijk in Alblasserdam. Daar is binnen elf dagen nog 804 euro nodig. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op zaterdagavond 5 januari 2019 werd de 200 minuten cup gezwommen in Gorinchem. Om 19.00 uur ging deze gezellig maar loodzware wedstrijd van start. Dertien teams van maximaal 10 zwemmers zwommen zoveel mogelijk meters in 200 minuten. Zwem- en poloclub Wiekslag uit Alblasserdam stond ingeschreven met twee teams. De senioren zwommen in team Tosti met Jeroen Mulder, Wesley Scheepbouwer, Kirsten den Ouden, Emma Wesdorp, Vera Kruithof, Michelle Soeteman, Tom Romeijn en Romy de Laat. Na 200 minuten hadden ze 16 kilometer en 538 meter gezwommen en dat werd beloond met een 5e plaats. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Thea Noordzij is tijdens een feestelijke bijeenkomst van Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam op 3 januari 2019 benoemd tot erelid van de vereniging. Thea is inmiddels ruim 40 jaar lid van Soli Deo Gloria en is naast het muziek maken bij de Melody Percussion Band al die jaren zeer actief geweest binnen de vereniging. Thea kwam op haar 31e voor het eerst in aanraking met de muziekvereniging toen haar zoon Edwin lid werd van de toenmalige drumband. Thea besloot om zelf ook lid te worden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.