ALBLASSERDAM – Voor de zestiende keer wordt op woensdagmorgen 23 januari 2019 de jaarlijkse Interkerkelijke Vrouwenochtend gehouden in Alblasserdam. Ieder jaar neemt een kerk het voortouw en samen met de andere kerken wordt een aansprekend programma bedacht voor alle vrouwen van Alblasserdam en omstreken. Dit jaar staat de organisatie onder leiding van de Hervormde Gemeente de Ontmoetingskerk. De bezoekers gaan nadenken, zingen en praten over het thema ‘hoopvol leven’.

Mirjam Kollenstaart
Gastspreekster is dominee Mirjam Kollenstaart. Zij is sinds 2003 predikant in de Gereformeerde Kerk Ottoland. Mirjam schrijft ook regelmatig in het Nederlands Dagblad en de tijdschriften Eva en Jente. Ze spreekt op allerlei bijeenkomsten. Ook was ze wekelijks te horen bij Groot Nieuws Radio. Vorig jaar is ze gestart als spreker bij het EO-programma De Kapel. Mirjam is getrouwd met Marien (ook predikant) en heeft 5 kinderen.

Verder komt zangeres, theatermaakster en schrijfster van liedjes en kinderboeken Elise Mannah. Elise en toetsenist Henk Doest zullen niet alleen begeleiden bij de samenzang, maar geven ook een optreden, gericht op het thema ‘hoopvol leven’.

Ontmoeting tijdens deze ochtend vinden wij belangrijk, daarom kunt u tijdens de pauze onder het genot van een kopje koffie/thee en wat lekkers erbij weer winkelen bij de diverse stands of met elkaar in gesprek gaan. Er zal een collecte worden gehouden voor een project in Gambia, waar 2 vrouwen uit de Ontmoetingskerk nauw bij betrokken zijn én voor de onkosten van de ochtend.
Vanaf 08.45 uur heten wij u graag van harte welkom in de Ontmoetingskerk, Blokweerweg 75. Het programma begint om 09.15 uur en duurt tot ongeveer 11.30 uur. Er is kinderopvang voor kinderen van 0-4 jaar. Voor meer informatie of verzoek om vervoer kunt u bellen met Lenie van der Heide (06-51889133).