NIEUW-LEKKERLAND – De politie nodigt inwoners van Nieuw-Lekkerland en omgeving uit om op donderdagavond 10 januari 2019 mee te doen met het interactieve spel ‘Boef in de wijk’.Het spel speelt zich af in Nieuw-Lekkerland, waar een ‘boef’ zich heeft verstopt.

Agenten Nienke Gorissen en Gerco Gijsbers verzenden tijdens het spel via Whatsapp en via het Twitteraccount (@DGJGijsbers) tips over verdachte personen en situaties op verschillende locaties in Nieuw-Lekkerland. Wie de boef als eerste vindt, wint een mooie prijs. Nadat de boef door iemand is ontmaskerd, wordt een nieuwe boef in het spel gebracht (of is het spel afgelopen).

Doel van het spel
“Het doel van het spel is om bij inwoners de bewustwording over inbraakgevoeligheid en alertheid op verdachte zaken te verhogen. Te veel mensen leggen nog waardevolle spullen in de auto in het zicht. En de woning is te vaak onverlicht als het donker wordt. Daardoor is al snel duidelijk dat er niemand thuis is; ideale omstandigheden voor inbrekers,” zo meldt Politie Lek en Merwede via Facebook. De politie vervolgt: “Laat daarom een lampje aan als u weet dat u ’s avonds weg bent en leg geen waardevolle spullen in het zicht. Een ander doel is om inwoners te leren hoe ze een goede melding kunnen maken bij de politie.”

Meedoen?
Het spel begint om 18.30 uur vanaf de locatie ‘t Waellant, Ooievaar 10 te Nieuw-Lekkerland. Mensen kunnen ook spontaan meedoen vanaf hun woning met een Twitteraccount. Nadat de politie de spel- en veiligheidsregels heeft toegelicht, begint het spel. Het spel is rond 20.00 uur afgelopen. Zodra de boef is gevonden, krijgen de deelnemers een seintje via WhatsApp en Twitter. Personen jonger dan 14 moeten in gezelschap zijn van een volwassene.

Geen Twitter?
Mensen die geen Twitter hebben, kunnen meedoen via WhatsApp. Aanmelden kan door het mobiele nummer te mailen naar RNM57371@politie.nl Er zal een Whatsappgroep gemaakt worden waarin deelnemers dezelfde tips als via Twitter krijgen.