ALBLASSERDAM – Op de Dam in Alblasserdam zijn vrijdag 4 januari 2019 twee ongevallen gebeurd. Daarbij is één persoon gewond geraakt. Het eerste ongeval vond rond 16.45 uur plaats ter hoogte van de brandweerkazerne. Vanaf de Marineweg reed een automobiliste richting de Dam. Bij het fietspad zag zij een scooterrijder over het hoofd. De snorscooter en de auto kwamen met elkaar in botsing. De scooterbestuurder en zijn achteropzittende vriendin kwamen daarbij ten val. De achteropzittende, een 17-jarig meisje uit Oud-Alblas, liep letsel op aan haar enkel.

Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. De tiener uit Oud-Alblas hoefde niet mee naar het ziekenhuis, maar kreeg wel het advies om bij de huisarts langs te gaan.

Tijdens de afhandeling van het ongeval botste op de Dam de bestuurder van een bedrijfswagen met zijn voertuig tegen een auto voor hem. De automobilist van deze voorste auto remde voor een overstekende voetganger bij het zebrapad. Beide bestuurders en de overstekende voetganger bleven ongedeerd. De verzekeringen gaan de schades verder afhandelen.