ALBLASSERDAM – De schade die tijdens de jaarwisseling 2018 / 2019 is ontstaan in Alblasserdam, wordt door de gemeente geschat op 3500 euro. Er werden onder meer ruiten van bushokjes kapot gemaakt. Verder werd bij de JongerenOntmoetingsPlek (JOP) bij de skatebaan aan de Rembrandtlaan een ruit vernield en graffiti aangebracht. Tot slot werden diverse verkeersborden en een straatnaambord kapot gemaakt. De gemeente Alblasserdam doet volgende week bij de politie aangifte van de vernielingen.

JOP
Net als vorig jaar, werd ook dit jaar de JongerenOntmoetingsPlek vernield. De JOP werd in maart 2017 officieel geopend en werd op verzoek van een aantal jongeren gerealiseerd, omdat volgens hen nergens een plek was om te ‘chillen’ in Alblasserdam. De realisatie van de JOP kostte 18.610 euro. Twee maanden na de opening werd de hangplek al in brand gestoken. Er ontstond onder meer schade aan de bankjes, de bestrating, het glas en de prullenbak. Tijdens de jaarwisseling 2017 / 2018 werd de ontmoetingsplek opnieuw vernield. Toen werd het dak opgeblazen met vuurwerk, de prullenbak verwoest door zwaar vuurwerk. Daarnaast werden de ‘hufterproofruiten’ kapot gemaakt. Volgens buurtbewoners zijn er diverse namen en zelfs telefoonnummers bekend van degenen die tijdens Oud en Nieuw de JOP hebben vernield. De gemeente Alblasserdam wil middels aangifte bij de politie zoveel mogelijk schade op daders gaan verhalen.