REGIO – De brandweer van Alblasserdam is maandagmiddag 31 december 2018 met spoed uitgerukt voor een melding van een brand langs de Kooiwijk in Oud-Alblas. Ter plaatse bleek er een groot kampvuur bij een weiland te zijn. De brandweer besloot om niet te blussen. Wel werd de politie op de hoogte gesteld.

Niet veel later werd brandweer Nieuw-Lekkerland gealarmeerd voor branden langs de Middenpolderweg tussen Nieuw-Lekkerland en Streefkerk. Daar bleken boeren afval in brand te hebben gestoken. Er werd niet geblust.

Rond 15.00 uur werd de brandweer op pad gestuurd voor een containerbrand aan de Hoge Boezem in Nieuw-Lekkerland. De brand in de ondergrondse container was snel onder controle.

Aan het begin van de avond rukte de brandweer uit voor een melding in de Fop Smitstraat in Alblasserdam. Daar bleek een vuurton en wat hout naast een ton in brand te staan. Ook werd er vuurwerk in de ton gegooid. De brandweer besloot de brand niet te blussen. Een buurtbewoner beloofde de brandende stukken weer in de ton te gooien.

 

De brandweer rukte uit voor een brandmelding in de Fop Smitstraat in Alblasserdam.