OUD-ALBLAS – Bij het Kippenbos langs de Elzenweg bij Oud-Alblas is donderdagavond 27 december 2018 een 32-jarige man uit Rotterdam gewond geraakt na een verkeersruzie. Volgens een woordvoerster van de politie ontstond de ruzie op de provincialeweg. De betrokken automobilisten reden door naar het Kippenbos. Daar zou een 32-jarige Rotterdammer voor de Mercedes van de tegenpartij zijn gaan staan. “De bestuurder van de Mercedes gaf wat gas, waardoor de Rotterdammer op de motorkap belandde en lichtgewond raakte,” vertelt de politiewoordvoerster.

Er werd snel daarna 112 gebeld en intussen probeerden jongeren uit Alblasserdam, vrienden van de man uit Rotterdam, een toevallige getuige tegen te houden. Deze getuige wilde namelijk niet bekend worden en ging er het liefst voor de aankomst van de politie en ambulance vandoor. De man bleef uiteindelijk toch wachten op de politie en vertelde wat hij had gezien. De Mercedesrijder was intussen wel vertrokken.

De gewonde Rotterdammer, die last had van zijn been, is nagekeken door ambulancepersoneel. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Volgens de politie wilde de man ook geen aangifte doen en is er dan ook niemand aangehouden. Wel is het één en ander genoteerd in het politiesysteem.

Wat er precies aan de ruzie vooraf ging, is ook bij de politie onduidelijk gebleven.