REGIO – Molenstichting SIMAV organiseert in 2019 een 4-seizoenen fotowedstrijd in en rond molens. De winterfoto’s kunnen vanaf nu tot en met 29 maart 2019 ingezonden worden. Niet alleen foto’s met een molen, maar ook foto’s van een bijzonder molendetail, molenaars of molenbewoners zijn welkom. “Zo breed mogelijk, zolang de foto maar molens ‘ademt’. Echter moet het een van de 33 SIMAV-molens betreffen,” aldus de SIMAV in een persbericht. Per seizoen wordt door een (vak-)jury een winnaar gekozen en aan het eind van het jaar is er een overallwinnaar.

Met uitzondering van professionele fotografen en medewerkers van SIMAV kan iedereen meedoen. Andere spelregels zijn te vinden op de website; www.simav.nl.

Eind 2019 wordt in molen De Liefde te Streefkerk een tentoonstelling ingericht met de winnende foto’s van de seizoenen, de jaarwinnaar en de mooiste foto’s die net niet in de prijzen zijn gevallen.

Foto’s, voorzien van titel, verzenden aan: prsimav@gmail.com, onder vermelding van fotowedstrijd 2019, seizoen winter (lente, zomer of herfst) als jpeg- of png-bestand met een zo hoog mogelijke resolutie, maximaal 20 MB.

De Molenstichting SIMAV beheert in totaal 36 Rijksmonumenten in de Alblasserwaard / Vijfheerenlanden, waarvan 33 ‘volwaardige’ molens. Het doel van deze stichting uit 1956 is het in stand houden van dit historisch erfgoed voor komende generaties. SIMAV doet haar werk met circa 70 onbezoldigde vrijwilligers, zowel molenaars als allerlei specialisten. Het (algemeen) bestuur van de molenstichting bestaat uit de tien gemeenten in deze regio en het Waterschap Rivierenland.