ALBLASSERDAM – Een auto, die geparkeerd stond aan de A. G. Smitstraat, aan de kant van de Randweg in Alblasserdam, is in de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 december 2018 vernield met vuurwerk. Rond 04.30 uur werden buurtbewoners opgeschrikt door een harde knal. Later bleek dat er vuurwerk op een auto tot ontploffing was gebracht. De voorruit klapte kapot, één van de ruitenwissers vloog aan de overkant tegen een woning, het dashboard ging kapot en de metalen beplating van de wagen werd door de knal verwrongen.

De auto staat inmiddels bij een schadebedrijf en daar is geconcludeerd dat het voertuig total loss is.

Wie de vernieling op zijn geweten heeft, is nog niet duidelijk. Diverse buurtbewoners zijn na de knal direct gaan kijken wat er aan de hand was, maar er werd geen dader gezien of gepakt. Men gaat er tot nu toe vanuit dat de gedupeerde een willekeurig slachtoffer is en dat het geen gerichte actie is.

Mensen die iets hebben gezien of gehoord dat met de vernieling te maken kan hebben, worden verzocht om contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844.